Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Μετά τον ήπιο καιρό των Χριστουγέννων με τα ψιλόβροχα και την άπνοια που έδωσε την ευκαιρία στην αιθαλομίχλη να δημιουργήσει προβλήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα,

υπάρχει μεταβολή του καιρού απο χθες το βράδυ με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα.

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες περιμένουμε τις επόμενες ώρες στις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας όπως είναι η Χαλκιδική, οι Σποράδες, ο Βόλος, ο Ευβοϊκός κόλπος, ο Αργολικός κόλπος, το Ιόνιο και αργότερα οι Κυκλάδες η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Τα μποφόρ θα διαλύσουν την αιθαλομίχλη που έπνιξε τις προηγούμενες μέρες τα μεγάλα αστικά κέντρα
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ, αλλά στα νότια πελάγη θα φτάσουν τα 8 και ενδεχομένως τα 9 μποφόρ με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Ωστόσο ο αέρας αυτός θα διαλύσει την αιθαλομίχλη που έπνιξε τις προηγούμενες μέρες τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 εως 10 με 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 15 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά από 4 εως 16 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 9 εως 15 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι και μετά καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 εως 16 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και νοτιοανατολικούς ανέμους 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 9 βαθμούς κελσίου.
 
Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία το Σάββατο
Περιμένουμε από τα δυτικά να αρχίσουν να εξασθενούν τα εντονα φαινόμενα. Στην υπόλοιπη ωστόσο χώρα περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα δυτικά και οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 15 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά από 7 εως 16 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλαδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 8 εως 16 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κυρίως το πρωί στα ανατολικά του νομού και βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 εως 15 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε αρχικά νεφώσεις οι οποίες σιγά σιγά θα αραιώνουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 13 βαθμούς κελσίου.
 
Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή
Ηλιόλουστη θα ειναι η Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς περιμένουμε κάποιες σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα, ωστόσο και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 15 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά από 8 εως 18 βαθμούς ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 7 εως 16 βαθμούς.
Στην Αττική, περιμένουμε λιακάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ κυρίως στον νότιο Ευβοϊκό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 16 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε ηλιόλουστο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 15 βαθμούς.
 
newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!