Ένα λουλούδι για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Πέρασαν 5 χρόνια από τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα

Στο μνήμα του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια μαθητές και περαστικοί αφήνουν λουλούδια. Πέρασε μισή δεκαετία από τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου 2008

, τότε που ο 15χρονος Αλέξης δολοφονήθηκε από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Στη μνήμη του σήμερα οργανώνονται πορείες και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Η δολοφονία του νεαρού Αλέξη λειτούργησε σαν τη βενζίνη που έβαλε φωτιά στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία. Απο το πρωί μαθητές και περαστικοί αφηνουν ένα λουλούδι στο μνήμα του Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, του 15χρονου αγοριού που έγινε συμβολο των μαθητικών αγώνων.
Το χρονικό της δολοφονίας που συγκλόνισε την Ελλάδα
Λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα ο 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε από τον ειδικο φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα ο οποίος περιπολούσε στην περιοχη με τον συνάδελφό του Βασίλη Σαραλιώτη.
Ο θάνατος του νεαρού αγοριού ήταν ακαριαίος καθώς η σφαίρα τον χτύπησε στην καρδιά. Η είδηση μεταδίδεται με ταχύτητα φωτός μέσω του διαδικτύου με αποτέλεσμα έξω από τον Ευαγγελισμό οπου έχει διακομιστεί ο Αλέξης να συγκεντρωθεί πλήθος μαθητών, φοιτητών και πολιτών.
Το κέντρο της Αθήνας κυριολεκτικά παίρνει φωτιά. Τις επόμενες ωρες και μέρες ακολουθούν διαδηλώσεις και πορείες που καταλήγουν σε βίαια επεισόδια και υλικές καταστροφές.
Για την ιστορία, ο δολοφόνος Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια καθώς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονια απο πρόθεση ενώ ο Βασίλης Σαραλιώτης καταδικαστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση.
 
newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!