Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Έτοιμοι για πανιατρικές κινητοποιήσεις

Aπόφαση στήριξης της απεργίας των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, έλαβε η συνδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τους Προέδρους των Ιατρικών

Συλλόγων της Χώρας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013.

Στο τελικό ψήφισμα της συνδιάσκεψης ο ΠΙΣ, αποφάσισε:
"Να διατρανώσει την ενότητα του ιατρικού κόσμου, αλλά και την διάθεση να αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις για την ασφαλή και υγιή περίθαλψη του ελληνικού λαού, την ευπρεπή λειτουργία των ιατρών και όχι μόνο τη διατήρηση αλλά την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας.
Να δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση την αντίθεσή του στα καταστροφικά σχέδια που προωθούνται σήμερα για την αποδυνάμωση των Δημόσιων Δομών, τόσο της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, όσο και την Νοσοκομειακής περίθαλψης. Να συνεχιστεί η προσπάθεια ώστε Κυβέρνηση,
Πολιτικά Κόμματα και Φορείς να συνεργήσουν στην κατεύθυνση που επιβάλλει η ανθρωποκεντρική διάσταση της Υγείας και όχι η λογική βίαιων δημοσιονομικών προσαρμογών και λογιστικών τακτοποιήσεων. Να στηρίξει την απεργιακή κινητοποίηση των ιατρών των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ 25-27 Νοεμβρίου 2013, η οποία στοχεύει να εμποδίσει την διάλυση της περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ με τη κινητικότητα - διαθεσιμότητα και απολύσεις χιλιάδων ιατρών.
Να καταγγείλλει την απεργοσπαστική τακτική της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ που προσπαθεί να αξιοποιήσει την επαγγελματική αγωνία των απολυμένων ιατρών με συμβάσεις έργου και τους καλεί να αναλάβουν υπηρεσία για ένα μήνα, αμέσως όταν ανακοινώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση των ιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Τέλος στο ψήφισμα του ΠΙΣ, ο σύλλογος αναφέρει την προτροπή του:
"Να καλέσει τους ιατρούς που περιλαμβάνονται στην κατηγορία αυτή, να μη δεχθούν να χρησιμοποιηθούν σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός ενάντια σε μία απεργία τη στιγμή που την επόμενη μέρα αν δεν διατηρηθούν οι Δομές του ΕΟΠΥΥ θα είναι απολυμένοι. Όλοι καλύπτονται οποιαδήποτε σχέση εργασίας και αν έχουν να απεργήσουν.
Ο Π.Ι.Σ. θα αξιοποιήσει κάθε συνδικαλιστικό και νομικό όπλο, προκειμένου να στηρίξει την απεργία αυτή και να διδαχθεί στις απεργιακές τακτικές. Ο Π.Ι.Σ. στηρίζει την επίσχεση εργασίας των εργαστηριακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ που έχουν εξαγγείλει αρκετοί Ιατρικοί Σύλλογοι για το rebate, claw back, τις ελεγκτικές εταιρείες, καθώς επίσης και τους ανεξόφλητους λογαριασμούς από τα ληξιπρόθεσμα.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δηλώνει πως θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και είναι έτοιμος για πανιατρικές κινητοποιήσεις, προς αποτροπή της πλήρους διάλυσης όλων των Δημοσίων Δομών Υγείας που θα επιτείνουν την ανθρωπιστική κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα."
 
enet.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!