Κατάσχεση καταθέσεων ακόμη και για ρυθμιστικές οφειλές

Στο έλεος της εφορίας βρίσκονται χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου.
Άνθρωποι που έχουν ήδη έρθει σε συνεννόηση με την αρμόδια ΔΟΥ και πληρώνουν σε δόσεις τα χρέη τους αναγκάζονται να ξεπουλήσουν ένα περιουσιακό στοιχείο για να βρουν λεφτά προκειμένου να ζήσουν ή να πληρώνουν το ενοίκιο και άλλες υποχρεώσεις τους,διαπιστώνουν ότι τα χρήματα που κατέθεσαν στην τράπεζα έχουν κάνει φτερά.
Παρά τη ρύθμιση, τα μέτρα κατάσχεσης «εις χείρας τρίτων», δεν σταμάτησαν αλλά προχωρούν επειδή το 2011, υπάρχει νόμος με τον οποίο το Δημόσιο απαιτεί ακόμα περισσότερα από όσα πληρώνει ο οφειλέτης σε δόσεις ή και ολική εξόφληση του χρέους που έχει ήδη ρυθμίσει.
Εντολή ΔΟΥ για κατασχέσεις
Σύμφωνα με δημοσίευμα, πρόσφατα σε υγιή επιχείρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια, με 12 εργαζομένους, που ρύθμισε ένα μικρό χρέος της (κάτω από 75.000 ευρώ), έπειτα από λίγες ημέρες το δικαστικό τμήμα μπλόκαρε τους λογαριασμούς της και τα μπλοκ επιταγών απαιτώντας να γίνει ολική εξόφληση χρέους.
Οι κατασχέσεις εξπρές προς εξόφληση χρεών που είναι ήδη σε ρύθμιση θεσπίστηκαν με τους νόμους της τριετίας 2010-2012, επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου, που επιτρέπουν στις φορολογικές αρχές να δεσμεύουν περιουσιακά στοιχεία, εισοδήματα και ποσά που δικαιούνται να εισπράξουν οι πολίτες από το Δημόσιο, ακόμη και αν δεν έχουν καν καταστεί ληξιπρόθεσμα.
newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!