Ξεκινάει μπαράζ μηνύσεων κατά του Α. Γεωργιάδη από δημάρχους μικρών νησιών

Μπαράζ μηνύσεων ξεκινάει όπως φαίνεται κατά του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Μετά τον δήμαρχο Τήνου, Παναγιώτη Κροντηρά στα πρόθυρα του να καταθέσουν μήνυση

εναντίον του υπουργού είναι ο πρώην δήμαρχος Πάρου, Κώστας Αργούζης, αλλά και οι δήμαρχοι της Σίφνου, της Σικίνου και της Κιμώλου.

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας που συνεχώς χειροτερεύει, με τις υγειονομικές μονάδες των νησιών να παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσης, εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων των νησιών. Ιδιαίτερα εκτεθειμένο από αυτήν την εικόνα είναι το αρμόδιο υπουργείο, που ενώ παρείχε συνεχείς υποσχέσεις για μεταστροφή της κατάστασης, αποδείχθηκε τελικά ανακόλουθο.
Ένα βήμα πριν τη μήνυση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη είχε φτάσει και ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, με την ιδιότητα του περιφερειακού συμβούλου Νοτίου Αιγαίου. Η πλειοψηφία όμως του περιφερειακού συμβουλίου απέρριψε το αίτημα του.
Η μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Υγείας και κάθε αρμοδίου, που κατέθεσε ο Δήμαρχος Τήνου στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σύρου, βασίστηκε σε ομόφωνη συμφωνία του δημοτικού συμβουλίου, εξαιτίας της απερίγραπτης κατάστασης των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί.
Όπως αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωσή του, η κίνηση αυτή προέκυψε ως απόρροια της «οδυνηρής χειροτέρευσης της ήδη τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Τήνου λόγω της ελλείψεως γιατρών, των αγροτικών γιατρών (φεύγει ένας ακόμη, 5 κενά επί συνόλου 6 θέσεων!), της παθολόγου που ουσιαστικά δεν εκτελεί εφημερίες και της επικείμενης παύσης συνταγογράφησης από 6-12-2013».
Αφορμή για την ύστατη αυτή προσπάθεια του δήμου «στάθηκε ιδιαίτερα το πρόσφατο γεγονός της παραίτησης της Επιστημονικής Διευθύντριας και της αναπληρώτριας της στο Κέντρο Υγείας Τήνου, αλλά και το ότι για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα τίθεται σε έγγραφο που φέρει την σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι στην διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού».
 
http://aftodioikisi.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!