Στα 900 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές προς τους επενδυτές ΑΠΕ

Με επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζει τις νέες πρακτικές ενεργειακού συμψηφισμού της ηλεκτροπαραγωγής από τα φωτοβολταϊκά, που συζητούνται σήμερα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) Στέλιος Λουμάκης, αφού, όπως εξηγεί...

στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επενδυτές στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έχουν λαμβάνειν 900 εκατ. ευρώ, αφού παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους επτά μήνες.
Όπως υπενθυμίζει, για τις 14.000 μονάδες φωτοβολταϊκών που έχουν στηθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια, έγινε επένδυση ύψους 5 δισ. ευρώ και η εγκατεστημένη ισχύς φθάνει στα 2.200 μεγαβάτ, στόχο που είχε θέσει η ΕΕ προς υλοποίηση ως το 2020 στη χώρα μας.
Οι πρακτικές συμψηφισμού ενέργειας, όπως τόνισε ο κ. Λουμάκης, στο περιθώριο ημερίδας για το "net metering", στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα νέο κεφάλαιο στην ηλεκτροπαραγωγή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ειδικά στα φωτοβολταϊκά, "το οποίο θα πρέπει να το προσέξουμε και να προχωρήσει με συντηρητικά βήματα, ώστε να μην προκύψουν πάλι στρεβλώσεις, που θα τρέχουμε να τις μαζέψουμε".
Συμπλήρωσε δε, πως "πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Πράσινη Ανάπτυξη δεν θα στρέφεται ενάντια σε αυτούς που επενδύουν σε αυτήν" εκτιμώντας πως θα είναι ό,τι χειρότερο να γίνει ένας νέος κύκλος μαζικών εντάξεων φρωτοβολταϊκών μονάδων υπό το όχημα του "net metering".
Αναφερόμενος στα 900 εκατ. ευρώ που έχουν λαμβάνειν οι επενδυτές φωτοβολταϊκών από τη ΔΕΗ, ο κ. Λουμάκης επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "από αυτό το ποσό υπάρχει το γνωστό δομικό έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού του ΛΑΓΗΕ, που είναι 500 εκατ. ευρώ, δυστυχώς όμως στριμώχνονται και τα 400 εκατ. ευρώ που έχουν να κάνουν με την ανεισπραξιμότητα των λογαριασμών της ΔΕΗ".
Υποστήριξε, επίσης, ότι η ΔΕΗ "εφαρμόζει διπλή ταχύτητα όσον αφορά την εξόφληση των συμβαλλομένων της" εξηγώντας πως "όσοι είναι δύο, τρεις κρίκους μακρύτερα συμβαλλόμενοι μ' αυτή είναι σε δεύτερη- τρίτη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα".
Μεταξύ άλλων,ο πρόεδρος του ΣΠΕΦ επεσήμανε ότι έχουν γίνει αρκετές νομικές κινήσεις και η δέσμευση που υπάρχει από το ΥΠΕΚΑ είναι ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα πληρωθούν δύο από τους χρωστούμενους μήνες.
"Είμαστε ένα κλάδος που έχει μηδενική φοροδιαφυγή" σημείωσε και πρόσθεσε πως παρ' όλο που εδώ κι επτά μήνες παραμένουν απλήρωτοι, καταβάλλουν το 13% του ΦΠΑ από την τσέπη τους.
kerdos.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!