Απολύσεις: Ξαφνικός θάνατος για μικρούς και μεσαίους φορείς του Δημοσίου

Επιβεβαιώθηκε το σενάριο του ξαφνικού θανάτου φορέα του Δημοσίου προκειμένου να καλυφθούν τόσο οι υπόλοιπες απολύσεις του 2013 όσο και αυτές του 2014 μετά τη σημερινή συνάντηση της...
πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με τους εκπροσώπους της τρόικας. Μόνο, που όπως τόνιζαν πηγές τουυπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο ξαφνικός θάνατος θα αφορά μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου αλλά και επιχειρήσεις των ΟΤΑ που έχουν τρεις συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις και όχι κάποιο μεγάλο. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός στην προ μηνός συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, μετά από αξιολόγηση δομών πρέπει να υπάρξει μείωση προσωπικου στα περίπου 600 ΝΠΙΔ και επιχειρήσεις του Δημοσίου.
Πάντως, οι ίδιοι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη εμφανίζοντας ικανοποιημένοι από τη σημερινή συνάντηση καθώς, όπως έλεγαν:
- Έκλεισε οριστικά η διαθεσιμότητα του Σεπτεμβρίου καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δέχθηκαν και τους 1.949 διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων
- Κλείνουν και οι 4.000 απολύσεις του Δεκεμβρίου καθώς έγινε δεκτό το αίτημα να συνυπολογιστούν 2.000 εργαζόμενοι από την πρώην ΕΡΤ
- Συμφώνησαν ατύπως (μιας και θα επανέλθουν στα τέλη Ιανουαρίου) για τη μικρή παράταση στο κύμα της διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου στο οποία θα συμπεριληφθούν περί τους 5 έως 6.000 υπάλληλοι των ΟΤΑ, περί τους 5.000 από την υγεία (ΕΟΠΥΥ) και τα ασφαλιστικά ταμεία και περί τους 2 έως 2.500 από τα ΝΠΔΔ του Δημοσίου
- Για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι της τρόικας ρώτησαν τι θα γίνει με τους 5 έως 6.000 συμβασιούχους που παραμένουν στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ με προσωρινές διαταγές και πρόκειται να απομακρυνθούν με δικαστικές αποφάσεις το επόμενο διάστημα, ζητώντας συγκεκριμένους αριθμούς. Από το ερώτημα αυτό οι ίδιες πηγές του ΥΠΔΜ συμπεραίνουν ότι τελικώς θα συνυπολογιστούν στις απολύσεις, ωστόσο, όπως τόνισαν οι κύριοι Μητσοτάκης και Χριστοφιλοπούλου στους εκπροσώπους των δανειστών μας, δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένος αριθμός καθώς αναμένονται οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις.
Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν έδωσαν για μία ακόμη φορά απάντηση στο αίτημα να συμπεριληφθούν στις απολύσεις 2013 και 2014:
-Οι περίπου 800 με 1000 απολύσεις που υπολογίζεται ότι θα γίνουν από ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι «για την ελληνική κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτο το να συνυπολογιστούν στις απολύσεις του Δεκεμβρίου»
-aftodioikisi.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!