Συμφωνία για μειώσεις μισθών και πληρωμή κάθε τρεις μήνες!

Μηνιάτικο τέλος και πληρωμή ανά τρίμηνο, ουσιαστική κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα, κατάργηση του πενθημέρου, εκ περιτροπής εργασία και ευέλικτα ωράρια

προβλέπονται στις επιχειρησιακές συμβάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας το Νοέμβριο.

Κυριολεκτικά μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας αναγκάζονται να αποδεχτούν χιλιάδες εργαζόμενοι, όπως αποκαλύπτει η ''Ημερησία''.
Επιχειρήσεις που λόγω κρίσης αγωνίζονται να επιβιώσουν επιβάλλουν συνθήκες εργασίας που παραπέμπουν σε δουλεία σε εργαζόμενους που αναγκάζονται να υπογράψουν υπό τον φόβο της απόλυσης και μετά να παραμείνουν για πάντα άνεργοι.
επιχειρησιακή σύμβαση, που υπεγράφη στις 3 Νοεμβρίου, σε εταιρεία security και με την οποία οι εργαζόμενοι αποδέχονται ουσιαστικά να πληρώνονται ανά τρίμηνο
Αποκαλυπτικές είναι οι επιχειρησιακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας από την 1/1/2013, σύμφωνα με την Ημερησία. Προσέξτε τώρα την ανατροπή στους όρους που αναγκάζονται να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι:
- Καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών με καθυστέρηση ακόμα και 3 μηνών
- Μείωση έως και 20% των μισθών και άμεση σύνδεση των αμοιβών των εργαζομένων, μισθών και ημερομισθίων, με τα εκάστοτε νομοθετημένα κατώτατα όρια
- Συμψηφισμός ακόμα και με τα επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα, που σημαίνει δηλαδή μειώσεις αποδοχών εως και 40%
- Κατάργηση πενθημέρου από εξαήμερη απασχόληση 40 ωρών την εβδομάδα με πλήρη ή μερική απασχόληση ή και με διακεκομμένο ωράριο
- Εφαρμογή ελαστικών ωραρίων κατά την κρίση της εταιρείας
- Μειώσεις μισθού λόγω εκ περιτροπής εργασίας για 4 ή και 3 ημέρες την εβδομάδα
Απολύτως ενδεικτικής της ζούγκλας που επικρατεί είναι η σύμβαση που φέρνει στο φως η Ημερησία. Πρόκειται για επιχειρησιακή σύμβαση, που υπεγράφη στις 3 Νοεμβρίου, σε εταιρεία security και με την οποία οι εργαζόμενοι αποδέχονται ουσιαστικά να πληρώνονται ανά τρίμηνο.
''Η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού θα λαμβάνει χώρα εντός 90 ημερών από τη λήξη του μήνα εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των εργαζομένων είτε μετρητοίς είτε συνδυαστικά και με τους δύο τρόπους''.
 
newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!