Αλμυρά τα ακτοπλοϊκά, λένε 6 στους 10 νησιώτες

Ως πολύ ακριβά χαρακτηρίζει το 40% των νησιωτών τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με το 53% να διαμαρτύρεται για ελλιπή σύνδεση με τα κεντρικά λιμάνια.

Τα ανωτέρω αποτελούν τα κυρίαρχα συμπεράσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε, από τις 15 Σεπτεμβρίου ώς τις 15 Οκτωβρίου, σε μικρά νησιά, με αντικείμενο το βαθμό ικανοποίησης των κατοίκων σε θέματα μεταφοράς ανθρώπων, εμπορευμάτων και δεδομένων. Στην έρευνα, που δημοσιοποιήθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, συμμετείχαν 27 δήμοι και 10 φορείς.

Για την τιμή του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, το 40% των ερωτηθέντων το χαρακτήρισε πολύ ακριβό, το 21% μέτριο, το 16% ακριβό, το 13% πολύ φθηνό και το 10% φθηνό. Στο ερώτημα εάν υπάρχει τακτική σύνδεση με το κέντρο (λιμάνι Πειραιά), το 53% απάντησε «όχι», το 34% «ναι» και το 13% «σχεδόν».
Μοιρασμένοι
Για το βαθμό ικανοποίησης του μεταφορικού έργου (αριθμός επιβατών), οι συμμετέχοντες σε ποσοστό 45% απάντησαν «σχεδόν», το 37% «ναι» και το 18% «όχι». Οπως σημειώνεται στις παρατηρήσεις της έρευνας, οι θετικές απαντήσεις προέρχονται είτε από πολύ μικρές αποστάσεις, όπου ένα σκάφος μπορεί εύκολα να κάνει και έκτακτα δρομολόγια, είτε από μικρά νησιά, τα οποία εξυπηρετούνται από μεγάλα πλοία.
Επιπλέον, το 52% απάντησε «όχι» στο ερώτημα ικανοποίησης από τη μεταφορά εμπορευμάτων, το 39% «ναι» και το 9% «σχεδόν». Η σχετική ερώτηση, όπως αναγράφεται στις παρατηρήσεις, σχετίζεται με τη δυνατότητα, εντός 24 ωρών, να μεταφερθούν προϊόντα στα νησιά ή όπου η απόσταση είναι μεγαλύτερη, αναφέρεται στη δυνατότητα απευθείας μεταφοράς με ένα πλοίο από το κέντρο στο νησί.
Στο ερώτημα αν έχουν καλό δίκτυο μεταφοράς δεδομένων (data - τηλεματικές εφαρμογές - ασύρματο δίκτυο κτλ.), το 59% απάντησε «όχι», το 28% «ναι» και το 13% «σχεδόν».
 
enet.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!