Ο καπετάνιος του Nour M καταγγέλλει την Ελλάδα

«Ταξιδεύω εδώ και 40 χρόνια και πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο» αναφέρει ο καπετάνιος του πλοίου Nour M, στο οποίο έγινε «μπλόκο» από τις ελληνικές αρχές,

ενώ έπλεε ανοιχτά της Σύμης, με το αιτιολογικό ότι έκρυβε 20.000 Καλάσνικοφ με προορισμό τηΣυρία. Σήμερα θα ανοίξουν τα δεκάδες κοντέινερ.

Ο καπετάνιος Χουσείν Γιλμάζ που μίλησε στην τουρκική Hurriyet υποστηρίζει πως ο προορισμός του πλοίου ήταν η Λιβύη και ότι το φορτίο ήταν για το λιβυκό υπουργείο Άμυνας. Αρνείται όμως ότι μετέφερε οπλισμό.
«Δεν υπάρχουν εκρηκτικά ή όπλα στο πλοίο. Εγώ και το πλήρωμα έχουμε τρελαθεί. Από τις ειδήσεις έμαθα πως λένε ότι μεταφέραμε χιλιάδες όπλα και εκρηκτικά. Αυτά είναι ανυπόστατα. Μας έκαναν τη ζωή δύσκολη γιατί είχαν λάθος πληροφορίες» υποστήριξε ο ίδιος.
Όπως αναφέρει η Hurriyet, το πλοίο με σημαία Σιέρα Λεόνε, «μπλόκαρε» από τις ελληνικές αρχές στις 8 Νοεμβρίου, ενώ έπλεε ανοιχτά της Σύμης και ρυμουλκήθηκε στη Ρόδο για να ερευνηθεί ενδελεχώς. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε πως απέπλευσε από την Ουκρανία με προορισμό το τουρκικόΙσκεντερούν, προσθέτοντας ότι στους πιθανούς τελικούς προορισμούς ήταν και το λιμάνι της Τρίποληςή του Ταρτούς της Συρίας.
«Το πλοίο είχε κοντέινερ που φορτώσαμε στην Ουκρανία και θα τα παραδίδαμε στο λιβυκό υπουργείο Άμυνας» δηλώνει ο κ. Γιλμάζ. Περιγράφοντας το μπλόκο από τις ελληνικές αρχές, αναφέρει ότι νόμιζες πως ήρθαν να τους βοηθήσουν, αντ' αυτού τους πήγαν στη Ρόδο.
«Ψάχνουν εδώ και τρεις ημέρες το φορτίο. Τους έδωσα τα τηλέφωνα της εταιρείας που μας μίσθωσε και του ανθρώπου που μας παρέδωσε το φορτίο, αλλά και του λίβυου αξιωματούχο που θα το παραλάβει. Αλλά η αστυνομία δεν είχε το θάρρος να ανοίξει τα κοντέινερς γιατί ήταν φορτίο τράνζιτ. Εμένα και το πλήρωμα με έχουν ανακρίνει εννιά φορές» πρόσθεσε.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, το μυστήριο με το φορτίο του πλοίου που βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι Ακαντιά της Ρόδου αναμένεται να λυθεί σήμερα καθώς αναμενόταν να ανοίξουν τα κοντέινερ.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι τα ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί γι' αυτή την υπόθεση είναι πολλά, καθώς από τη μία η ενημέρωση από το ΥΝΑ είναι φειδωλή και από την άλλη όλες αυτές τις ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στα κοντέινερ βρίσκονται 20.000 χιλιάδες Καλάσνικοφ και σφαίρες, όπως επίσης και μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών και πολεμοφοδίων.
Την ίδια ώρα στελέχη του υπουργείου υποστηρίζουν ότι ακόμα δεν έχουν ανοιχτεί τα κιβώτια και δεν έχει καταμετρηθεί ο οπλισμός.
 
nooz.gr
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!