20 χρόνια κάθειρξη για τον Τσοχατζόπουλο - Δεν πήρε αναστολή, οδηγείται στη φυλακή

Στη φυλακή επίσης Σμπώκος, Αρ. Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Φρ. Λαμπροπούλου, Γ. Σαχπατζίδης - Κατάσχεση και δέσμευση περιουσίας και πενταετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για όλους τους κατηγορούμενους
Αποφάσισαν οι δικαστές τις ποινές στη δίκη Τσοχατζόπουλου, αφού προηγουμένως η εισαγγελέας κυρία Γεωργία Αδειλίνη είχε κάνει τις προτάσεις της με βάση την αρχή αναλογικότητας για τον κάθε κατηγορούμενο:
Άκης Τσοχατζόπουλος κάθειρξη 20 ετών,
Αστέριος Οικονομίδης πρόταση - ποινή 12 έτη,
Φρόσω Λαμπροπούλου πρόταση - ποινή 13 έτη,
Νικόλαος Ζήγρας πρόταση - ποινή 6 έτη,
Γιώργος Σαχπατζίδης πρόταση - ποινή 13 έτη,
Αρετή Τσοχατζοπούλου πρόταση 10 έτη, ποινή 12 έτη
Βίκυ Σταμάτη πρόταση - ποινή 12 έτη,
Γιάννης Σμπώκος πρόταση - ποινή 16 έτη,
Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα πρόταση - ποινή 10 έτη,
Νικόλαος Γεωργουλάκης πρόταση - ποινή 10 έτη,
Παναγιώτης Σταμάτης πρόταση - ποινή 6 έτη,
Οράτιος Μελάς πρόταση - ποινή 10 έτη,
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης πρόταση - ποινή 10 έτη,
Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου πρόταση - ποινή 6 έτη,
Φώτιος Αρβανίτης πρόταση - ποινή 6 έτη,
Νικόλαος Καρατζάς πρόταση - ποινή 6 έτη,
Γιώργος Κωνσταντάτος πρόταση - ποινή 10 έτη
Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, παραμένουν στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Γιάννης Σμπώκος, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η Βίκυ Σταμάτη, η Φρόσω Λαμπροπούλου και ο Γιώργος Σαχπατζίδης, καθώς σε περίπτωση που ασκήσουν έφεση, αυτή δεν θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Για την Αρετή Τσοχατζοπούλου η εισαγγελέας κυρία Αδειλίνη είχε προτείνει η έφεση να έχει ανασταλτική δύναμη καθώς έχει μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά (το ένα εκ των οποίων με πρόβλημα υγείας), αλλά δεν έγινε δεκτή.
Για τον Ν. Ζήγρα η εισαγγελέας είχε προτείνει να βγει από τη φυλακή και έγινε δεκτό καθώς η έφεσή του θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Εκτός φυλακής θα βρεθεί και ο Αστέριος Οικονομίδης –δεν ήταν εισαγγελική πρόταση–, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση για αυτόν υπό τους όρους καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 50.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης κάθε 1η και 16η εκάστου μηνός στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής του.
Για όσους δεν ήταν προφυλακισμένοι και προσωρινά κρατούμενοι η εισαγγελέας είχε προτείνει και το δικαστήριο δέχτηκε να έχει ανασταλτική δύναμη (άνευ όρων) η τυχόν έφεση που θα ασκήσουν η Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, ο Ν. Γεωργουλάκης, ο Π. Σταμάτης, η Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, ο Ορ. Μελάς, ο Κ. Αντωνιάδης, ο Νίκος Καρατζάς και ο Γ. Κωνσταντάτος.
«Μοιράσατε αφειδώς αναστολές, και σωστά κάνατε», παρενέβη ο Ακης Τσοχατζόπουλος. «Δεν δώσατε όμως αναστολή στη γυναίκα μου και στην κόρη μου. Κύριε πρόεδρε, γιατί; Επειδή φέρουν το όνομα Τσοχατζόπουλος;» είπε σε παρέμβασή του ο πρώην υπουργός και συνέχισε: «Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει τις τραγικές συνέπειες της απόφασης για τις οικογένειες της γυναίκας μου και της κόρης μου. Πού οφείλεται αυτή η στάση σας; Ζητώ να δοθεί αναστολή, υποβάλλω επίσημο αίτημα».
Το δικαστήριο αποφάσισε επιπλέον την πενταετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για όλους τουςκαταδικασθέντες. Παράλληλα επικυρώνει την κατάσχεση που έχει διαταχθεί ενώ αποφάσισε τη δέσμευση όλης της υπόλοιπης κινητής και ακίνητης περιουσίας.
Επίσης ικανοποιεί την πολιτική αγωγή και επιδικάζει υπέρ του Δημοσίου 1 εκατ. ευρώ για τον Α. Τσοχατζόπουλο, 500.000 ευρώ για τον Ι. Σμπώκο και 100.000 ευρώ για καθέναν από τους υπόλοιπους καταδικασθέντες, πλην των Π. Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φ. Αρβανίτη και Ν. Καρατζά (κρίθηκαν ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης κατ΄ επάγγελμα) μειώνοντας το ποσό σε 50.000 ευρώ στον καθέναν από αυτούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κύκλο αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης για τον ανασταλτικό χαρακτήρα της έφεσης ξεχώρισε ο κ. Αλ. Κούγιας, καθώς προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο δημοσίου νοσοκομείου το οποίο είναι απάντηση στις ιστολογικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί η Βίκυ Σταμάτη το καλοκαίρι. Στο έγγραφο γίνεται μεταξύ άλλων λόγος για «ινοκυστικές αλλοιώσεις».
Ιατρικές βεβαιώσεις προσκόμισε και η υπεράσπιση του Ι. Σμπώκου, αυτή τη φορά για τη σύζυγο και τον υιό του κατηγορουμένου, καθώς αμφότεροι πάσχουν από έντονα ψυχιατρικά προβλήματα.
Νωρίτερα, στο περιθώριο της δίκης, ακούστηκε ο χαρακτηρισμός «σφαγή» από πλευράς ορισμένων συνηγόρων για την πρόταση να μην αναγνωριστεί σε κανέναν ελαφρυντικό, εκτός της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Ν. Ζήγρα. Σύμφωνα με το δικαστήριο η συμπεριφορά ενός εκάστου θα επιμετρηθεί στην ποινή.
 
.tovima.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!