Θερίζει η ιογενής γαστρεντερίτιδα στα νησιά.

Μόνο στην Τζια εμφανίστηκαν περισσότερα από είκοσι κρούσματα τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Σαν ντόμινο, ο ένας μετά τον άλλον οι επισκέπτες και κάτοικοι των νησιών «πέφτουν» από τη λοίμωξη, που μπορεί να είναι συνηθισμένη τους θερινούς μήνες, αλλά φέτος μοιάζει να παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση.
Μόνο στην Τζια εμφανίστηκαν περισσότερα από είκοσι κρούσματα τις τελευταίες δέκα ημέρες, με τον συνολικό αριθμό των ασθενών για όλο το καλοκαίρι να ξεπερνά τους 70. Οπως είπαν στην «Κ» οι γιατροί του Πολυδύναμου Ιατρείου του νησιού, ο ένας κολλάει τον άλλον, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να αυξάνονται. Η νόσος διαρκεί μία μέρα κατά μέσον όρο, με τα συμπτώματα να είναι εμετοί και διάρροια.
Ασυνήθιστη έξαρση εμφάνισε η ιογενής γαστρεντερίτιδα αυτό το καλοκαίρι και στη Νάξο. Από τις αρχές του καλοκαιριού, τα περιστατικά με τα συγκεκριμένα συμπτώματα έφταναν στο νοσοκομείο προκειμένου να λάβουν φαρμακευτική αγωγή. Πάντως, το φαινόμενο, σύμφωνα με τους γιατρούς στο νησί, εμφανίζει σήμερα σχετική ύφεση.
Σε Ιο και Μήλο, τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας ήταν αρκετά, ωστόσο όχι περισσότερα από την περυσινή χρονιά, ενώ στην Τήνο υπήρξε φέτος σχετική έξαρση. Στη Μύκονο, από την άλλη, το πρόβλημα με την αντιμετώπιση των περιστατικών ήταν στην έλλειψη προσωπικού.
Οι περισσότεροι συσχετίζουν την εξάπλωση του ιού με την κατανάλωση μολυσμένου νερού. Πράγματι, ο συνήθης τρόπος μετάδοσης των μικροβίων που προκαλούν την οξεία γαστρεντερίτιδα είναι η εντεροστοματική οδός. Η μετάδοση του νοσήματος γίνεται κατά κανόνα μέσω της κατανάλωσης μολυσμένου τροφίμου ή νερού, καθώς και από άτομο σε άτομο. Κατά τους ειδικούς, οι επιδημίες οξείας γαστρεντερίτιδας συμβαίνουν όταν δεν τηρούνται πλήρως οι συνθήκες υγιεινής ή όταν υπάρχει διαρροή στο σύστημα αποχετεύσεως και ανάμειξή του με το σύστημα ύδρευσης.
Η καλύτερη πρόληψη είναι φυσικά η αποφυγή των τροφίμων και του νερού που μπορεί να έχουν μολυνθεί, αλλά και το συχνό πλύσιμο των χεριών.
http://www.kathimerini.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!