Κλείνουν μπαρ και εστιατόρια που φοροδιαφεύγουν - Αναλυτικά οι ποινές

Σε μια προσπάθεια να μην πάει χαμένο το μέτρο της μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά από αυτό το Σαββατοκύριακο κιόλας, πριν δηλαδή την 1η Αυγούστου

όπου ο ΦΠΑ θα μειωθεί στο 13%, μπαράζ ελέγχων σε νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια, απειλώντας τους παραβάτες με λουκέτα 48 ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣΔΟΕ και οι Εφορίες έχουν λάβει εντολές να ενεργοποιήσουν τις διατάξεις του νόμου 3888 του 2010, οι οποίες προβλέπουν άμεση σφράγιση των καταστημάτων, των εστιατορίων κ.λ.π. για 48 ώρες, εφόσον κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί είτε ότι δεν εξέδωσαν πάνω από 10 αποδείξεις είτε ότι οι αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν υπερβαίνουν συνολικά τα 500 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, μάλιστα, εάν η ίδια επιχείριση είναι υπότροπη, δηλαδή μέσα στην ίδια χρήση εντοπιστεί εκ νέου ότι υπέπεσε στην ίδια παράβαση, τότε το «λουκέτο» θα μπαίνει για ένα μήνα.

Πέρα από αυτό, αναμένεται η Υπογραφή Απόφασης, με την οποία θα συγκροτούνται εκ νέου ελεγκτικά κλιμάκια σε εφορίες, με στόχο τον έλεγχο από 1/8 για την έκδοση αποδείξεων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει σκέψη για νομοθετική διάταξη, που θα απλοποιεί τις διαδικασίες ελέγχου και επιβολής διοικητικών κυρώσεων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα της μη έκδοσης αποδείξεων.

Στουρνάρας: «Δεν θα διακινδυνεύσουμε απώλεια εσόδων, θα κόβουν όλοι αποδείξεις»

Αλλωστε, νωρίτερα την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επαγγελματίες για την πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13% τόνισε ότι «δεν θα διακινδυνεύσουμε απώλεια εσόδων, θα πάρουμε όλα τα μέτρα, ώστε να εκδίδονται αποδείξεις». Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι αν δεν κόβονται αποδείξεις, το μέτρο θα ανακληθεί (όπως είναι γνωστό η μείωση του ΦΠΑ ισχύει δοκιμαστικά, μέχρι το τέλος του χρόνου).

Μπόνους για όσους περάσουν τη μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα που προσφέρουν

Οι επιχειρήσεις που θα μειώσουν τις τιμές τουλάχιστον κατά 5 % στο 75% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στον τιμοκατάλογο, θα μπορούν να παίρνουν το ειδικό σήμα συμμόρφωσης, που θα πιστοποιεί στους καταναλωτές ότι η μείωση του ΦΠΑ «πέρασε» στις τιμές.

Πηγή: iefimerida.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!