Πρόταση για μεταγραφή 5.000 καθηγητών στα δημοτικά σχολεία

Στο πλαίσιο άμεσης εφαρμογής κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου έθεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα

τη μετακίνηση 5.000 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με το «Εθνος», αφορά συνολικά 8.500 καθηγητές που αναμένεται να κριθούν πλεονάζοντες, εκ των οποίων οι 5.000 θα μετακινηθούν από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί ανήκουν στις ειδικότητες εκμάθησης ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών, πληροφορικής, ακόμη και γυμναστές και θα αναλάβουν μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης (θεατρικό παιχνίδι, εκμάθηση αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών κ.ά.) για παιδιά που φοιτούν στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού (μέχρι και την τρίτη Δημοτικού) προκειμένου να τελειώνουν το πρόγραμμά τους στις 2 το μεσημέρι και όχι στις 12:30, όπως ισχύει στο σχολικό πρόγραμμα.

Υστερα από συνεργασία του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμήθηκε ότι ο αρχικός προγραμματισμός για την εφαρμογή του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού που αφορούσε την μετακίνηση 900 εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας με στόχο να θεσμοθετηθούν ώρες συμπληρωματικής εκπαίδευσης των παιδιών και παράλληλα να επιμηκυνθεί ο χρόνος διδασκαλίας με ώρες θεατρικού παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης που δεν θα επιβαρύνουν τους μαθητές με επιπλέον μαθήματα και διάβασμα.

Όσο και για τις απολύσεις και ανανέωσαν το ραντεβού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για αύριο Τετάρτη.

 
πληροφορίες : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!