Αναταράξεις στην ελληνική αεροπορική αγορά

Την ανατροπή του αεροπορικού σκηνικού στη χώρα μας έχει επιφέρει η οικονομική κρίση, με τις δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες (Aegean Airlines και Olympic Air) να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην Κομισιόν

, η οποία εξετάζει την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη. Την ίδια στιγμή οι Κυπριακές Αερογραμμές εγκαταλείπουν την Αθήνα και περιορίζονται σε περιφερειακά αεροδρόμια, ουσιαστικά ανατρέποντας την επιχειρηματολογία της Aegean για «τρίτο παίκτη» στην ελληνική αγορά.

Στην απόφαση της Κομισιόν για την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean, η οποία αναμένεται στις 3 Σεπτεμβρίου, αναφέρεται δημοσίευμα των New York Times, όπου τονίζεται πως η τελική έκβαση θα είναι μια ένδειξη του πόσο έτοιμη είναι η Κομισιόν να προσαρμόσει τις πολιτικές της στη σκληρή οικονομική πραγματικότητα της λαβωμένης από την ύφεση νότιας Ευρώπης.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι τον Φεβρουάριο η Κομισιόν απέρριψε το deal ανάμεσα στις ιρλανδικές Ryanair και Aer Lingus, την ώρα που η Ιρλανδία βρίσκεται, όπως και η Ελλάδα, σε καθεστώς διάσωσης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Μάλιστα, τονίζεται ότι οι δύο εταιρείες δεν έχουν εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που απορριφθεί η εξαγορά και για τον λόγο αυτό αποτελεί ζήτημα επιβίωσης. Επίσης αναφέρεται ότι η Aegean έχει ήδη δώσει απαντήσεις στις ενστάσεις της Κομισιόν που έγκεινται στους φόβους για μονοπώλιο, σύμφωνα με τις οποίες η νέα εταιρεία θα έχει μόνο το 30% της εγχώριας αγοράς, ενώ αποδέχεται και πάγωμα τιμών σε κάποιους προορισμούς. «Δεδομένης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και της σημασίας του τουρισμού, ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο αεροπορικών είναι αυτή τη στιγμή κάτι σαν πολυτέλεια», αναφέρει ο John Strickland, διευθυντής της JLS Consulting στο Λονδίνο.

Κυπριακές Αερογραμμές
Σε σημαντικές αναπροσαρμογές στο πτητικό τους έργο στην Ελλάδα προχωρούν οι Κυπριακές Αερογραμμές, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης. Η εταιρεία εγκαταλείπει το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» και περιορίζεται στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Το πρόγραμμα πτήσεων της εταιρείας στα εσωτερικά δρομολόγια της Ελλάδας θα διαφοροποιηθεί από 1η Ιουλίου 2013 με αναστολή των πτήσεων σε τρία εσωτερικά δρομολόγια και τη συνέχιση της εξυπηρέτησης τριών δρομολογίων με αεροσκάφη της εταιρείας που θα εδρεύουν στην Κύπρο.

Ειδικότερα από την 1η Ιουλίου 2013 αναστέλλεται η λειτουργία των δρομολογίων από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ρόδο, ενώ συνεχίζονται τα δρομολόγια με έδρα τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

 
imerisia.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!