Ελλάδα: Από αναπτυγμένη σε αναπτυσσόμενη χώρα

Άλλο ένα κεφάλαιο στο υποτιθέμενο success story του Σαμαρά γράφτηκε πριν λίγες ημέρες, αυτή τη φορά από την πλευρά της MSCI.


Η MSCI, η οποία παρακολουθεί 79 οικονομίες και τις κατατάσσει ανάλογα με το μέγεθος, την ρευστότητα, τις διευκολύνσεις της αγοράς και του κεφαλαίου, όπως και τις ανέσεις που παρέχει το νομικό καθεστώς, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε να ενταχθεί στον κατάλογο των ανεπτυγμένων χωρών καθώς υστερούσε κριτηρίων.

«Τα μίνιμουμ στάνταρ που εμφανίζουν οι Ανεπτυγμένες Οικονομίες δείχνουν διαρκείς βελτιώσεις από τις αρχές των χωρών στην πορεία των ετών. Παρόλα αυτά, πολύ λίγες βελτιώσεις στην οικονομία φαίνεται να έχουν γίνει στην Ελλάδα», σημειώνει η ανακοίνωση.

Επίσης αναφέρθηκε στις ανησυχίες των επενδυτών για τις απαγορευτικές ρυθμίσεις που έγιναν το 2008 από την κυβέρνηση. «Τα πολλαπλά πακέτα βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, η δραματική μείωση του ΑΕΠ και το τεράστιο δημόσιο χρέος σημαίνουν ότι η Ελλάδα έχει περισσότερα κοινά με την Ουγγαρία παρά με την Γαλλία», αναφέρει η Wall Street Journal.

«Η Ελλάδα ακόμη παλεύει με την αποπληρωμή του χρέους και οι επενδυτές δεν δείχνουν ενδιαφέρον παρά τα μέτρα λιτότητας που έχει λάβει η Αθήνα με αντάλλαγμα διεθνή δάνεια για να παραμείνει εντός της ευρωζώνης», σχολιάζει το RT.

Είναι η πρώτη φορά που η MSCI υποβαθμίζει μια χώρα από «ανεπτυγμένη» σε «αναπτυσσόμενη» από το 1987 που δημιούργησε τον κατάλογο των χωρών, επιβεβαιώνοντας και αυτή με τη σειρά της ότι η πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θέλει να παρουσιάζει το επιτελείο της κυβέρνησης, η οποία κατάφερε να μετατρέψει τη χώρα από ισότιμο μέλος της Ε.Ε. σε αραβικό εμιράτο ή κάτι συγκρίσιμο με την εκτός Ευρώπης Τουρκία!

Πληροφορίες : newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!