Τι κρύβεται πίσω από τις παραβιάσεις δέκα τουρκικών ελικοπτέρων στο Αιγαίο

Τους τελευταίους μήνες, λόγω οικονομικής κρίσης, οι στρατιωτικές ασκήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

Αντιθέτως, ο τουρκικός στρατός δεν έχει σταματήσει να ασκείται εντατικά και με τα σενάρια που υλοποιεί κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών παιγνίων των τουρκικών αεροναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο αποκαλύπτει και τις επιδιώξεις του.

Μία από τις βασικές στοχεύσεις της Άγκυρας είναι η ανάληψη της ευθύνης για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, ή έστω η προσπάθεια να αποκτήσουν οι Τούρκοι μέρος του ελέγχου των επιχειρήσεων «Search and Rescue», που σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ανήκει στις ελληνικές αρχές για όλα τα περιστατικά εντός του FIR Αθηνών. Για να ανατρέψουν αυτό το γεγονός οι Τούρκοι προσπαθούν επί χρόνια να αποδείξουν πρακτικά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ώστε να αναλάβουν εκείνοι την ιδιαίτερα σημαντική αποστολή αυτή.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, οι Τούρκοι βάζουν τα σχετικά σενάρια σε κάθε αεροναυτική τους άσκηση. Αυτό συνέβη και την Τρίτη κατά τη διάρκεια της τουρκικής άσκησης με την επωνυμία «Ντενίζ Γκορντού» η οποία διεξάγεται σε περιοχές του Βόρειου και Κεντρικού Αιγαίου. Δέκα τουρκικά ελικόπτερα παραβίασαν 18 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο και έκαναν 15 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Τα τουρκικά ελικόπτερα συνόδευαν τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, δύο από τα οποία έφεραν πυραύλους αέρος - αέρος.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα 14 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα που παραβίασαν 18 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο «αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», ωστόσο δεν σημειώθηκαν εικονικές αερομαχίες ή εμπλοκές.

protothema.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!