Σε επαναλαμβανόμενες απεργίες μέσα στις Πανελλαδικές προσανατολίζεται η ΟΛΜΕ

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά και σε επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 20 έως τις 24 Μαΐου, προσανατολίζεται το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.


Η μαραθώνια συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας την Πέμπτη (διήρκεσε περίπου 10 ώρες) έληξε χωρίς να ληφθεί επίσημα απόφαση.

Νέα συνεδρίαση του ΔΣ ορίστηκε για τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ότι «βρισκόμασταν πολύ κοντά στο να καταλήξουμε σε απεργιακή πρόταση για 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου και πενθήμερη επαναλαμβανόμενη από 20 Μαΐου».

Ο ίδιος μίλησε για αντεγκλήσεις μεταξύ του ΠΑΜΕ και της ΔΑΚΕ, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «αύριο πιο νηφάλιοι θα προχωρήσουμε».

Οι προτάσεις για απεργία θα πρέπει να εγκριθούν από τις κατά τόπους ΕΛΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΜΕ υποστηρίζει πλέον πρόταση για 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαΐου, δηλαδή την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών. Αρχικά, η πρόταση του ΠΑΜΕ προέβλεπε 48ωρη απεργία στις 14-15 Μαΐου και συνέλευση στις 18 Μαΐου για να εξετασθεί το ενδεχόμενο περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω αντεγκλήσεων μεταξύ ΠΑΜΕ και ΔΑΚΕ επί διαδικαστικού θέματος, το οποίο αφορά στον τρόπο με τον οποίον θα ληφθεί η απόφαση επί της πρότασης της ΟΛΜΕ από τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών.

Αρχικά, η ΔΑΚΕ είχε προτείνει να στηθούν κάλπες στις τοπικές ενώσεις, διαδικασία με την οποία διαφώνησαν οι άλλες παρατάξεις. Τελικά, η ΔΑΚΕ φαίνεται πως επανήλθε προτείνοντας να συμμετάσχει τουλάχιστον το 30% των καθηγητών στις τοπικές ΕΛΜΕ κατά τη γενική συνέλευσή τους στις 15 Μαΐου.

Κύριο αίτημα των καθηγητών είναι να μην αυξηθούν κατά δύο, οι διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως, ενώ αντιδρούν και για το Προεδρικό Διάταγμα για τις μεταθέσεις καθώς και για την αξιολόγηση, αλλά και για το ενδεχόμενο κατάργησης-συγχώνευσης σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας τηρεί στάση αναμονής και πηγές του παραπέμπουν στις δηλώσεις του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου την Τετάρτη, που ζήτησε «να βάλουν πλάτη οι καθηγητές».

Την Παρασκευή, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν επίσης απειλήσει με κινητοποιήσεις.

ΠΗΓΗ: www.tanea.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!