«Καλλικράτης» στα Δικαστήρια

Σε εφαρμογή τίθεται σχέδιο «Καλλικράτης» στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας, με αναδιάταξη των δικαστών που υπηρετούν κυρίως σε επαρχιακά δικαστήρια

, σε μια προσπάθεια καλύτερης αξιοποίησής τους, εκεί όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που σηκώνει και το μεγάλο βάρος όλων των προσφυγών για επενδύσεις ή δημόσια έργα, προωθείται ρύθμιση ώστε να εκδίδονται οι σχετικές αποφάσεις σε σύντομο χρόνο και να μην καθυστερούν για χρόνια, όπως συνήθως συμβαίνει, μπλοκάροντας επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ με κόστος για την εθνική οικονομία και την ανάπτυξη. Προς αυτήν την κατεύθυνση, όλες οι διαφορές που σχετίζονται με επενδύσεις θα υπάγονται στη διαδικασία της λεγόμενης «πιλοτικής δίκης», δηλαδή της εξέτασης όλου του φακέλου από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου, για να επιλύεται η όποια εκκρεμότητα «μια κι έξω».

Σε ό,τι αφορά τον τεράστιο όγκο των αστικών υποθέσεων που φθάνουν στα δικαστήρια, έχει ξεκινήσει με ουσιαστική καθυστέρηση δύο χρόνων η εφαρμογή του θεσμού της διαμεσολάβησης με την εκπαίδευση δικηγόρων που θα αναλάβουν ρόλο διαμεσολαβητή σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη.

Ηδη έχουν εκπαιδευθεί και πιστοποιηθεί 200 δικηγόροι – διαμεσολαβητές, κυρίως στον Πειραιά, ενώ στην εφαρμογή του θεσμού προχωρεί και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας. Εργο των διαμεσολαβητών είναι η επίλυση όλων των αστικών διαφορών εκτός δικαστηρίων. Δηλαδή υποθέσεων όπως οι εργατικές, οι μισθωτικές, οι διαφορές από συμβάσεις κάθε είδους, αλλά και οι οικογενειακές διαφορές με οικονομικό αντικείμενο –χωρισμός περιουσίας μεταξύ των διαζευγμένων συζύγων– εκτός από τη λύση του γάμου. Για την υπόθεση που θα επιλύεται από τους διαμεσολαβητές –θεσμός που ισχύει από χρόνια σε όλη σχεδόν την Ευρώπη– θα συντάσσεται πρακτικό που θα έχει ισχύ δικαστικής απόφασης, η οποία απλώς θα επικυρώνεται από το δικαστήριο. Οι δικηγόροι – διαμεσολαβητές θα πληρώνονται και οι αμοιβές τους είναι εξασφαλισμένες από τον νόμο.

kathimerini.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!