Απόβαση Ρώσων στην Ελλάδα - Αύξηση 48% στις αφίξεις

Αύξηση κατά 48% των επισκεπτών από τη Ρωσία αναμένουν οι τουριστικοί παράγοντες κατά τη θερινή τουριστική περίοδο. Όλα δείχνουν ότι φέτος στην Ελλάδα θα έχουμε ρεκόρ αφίξεων όλων των εποχών με τους τουρίστες να ξεπερνούν τα 17 εκατ.


Η τουριστική περίοδος -που μόλις άρχισε- δείχνει πως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Τουρκία βρίσκονται σε τροχιά αύξησης του τουριστικού δυναμικού τους, ενώ δυστυχώς τα πράγματα φαίνονται να εξελίσσονται αρνητικά για την Κύπρο.

Σύμφωνα με όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα ρεκόρ όλων των εποχών σε ό,τι αφορά τις αφίξεις ξένων επισκεπτών, ξεπερνώντας τα 17 εκατ., θα σημειωθεί στη χώρα μας. Για το διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου οι αφίξεις από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 6,9% φθάνοντας σε 661,3 χιλ. ενώ τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 11,1% σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι αφίξεις για το δίμηνο αυξήθηκαν από τη Ρωσία κατά 48%, από τις ΗΠΑ κατά 12,7%, από τη Γερμανία κατά 2,5% και από τη Γαλλία κατά 7,6%. Πτώση κατά 38,5% παρουσίασαν οι αφίξεις από την Αγγλία.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις οι οποίες στο δίμηνο αυξήθηκαν κατά 2,9% φθάνοντας σε 255,7 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει η «Καθημερινή». Η αύξηση των εσόδων αναμένεται να δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία.

Πάντως, τα οφέλη από την τουριστική δραστηριότητα διαχέονται, κυρίως, στους προορισμούς που έχουν εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση. Ανησυχία επικρατεί σε αρκετούς δημοφιλείς προορισμούς για την ετοιμότητα των αρμόδιων αρχών να ανταποκριθούν στις ανάγκες εξυπηρέτησης του αυξημένου τουριστικού ρεύματος αλλά και για την κατάσταση των δημόσιων υποδομών.

Σε ό,τι αφορά τους προορισμούς που δέχονται Ελληνες τουρίστες, αναμένεται να συνεχισθεί η πτώση των αφίξεων και των εσόδων που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια.

πηγή: tvkosmos.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!