Στο «σφυρί» 110.000 σπίτια!

Στο «σφυρί» θα βγουν 110.000 σπίτια, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στο οποίο αναφέρεται ότι αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, η οποία ίσχυε μέχρι τώρα.


Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, από 1/1/2014, κατόπιν πιέσεων της τρόικας, η προστασία της πρώτης κατοικίας αίρεται! Το ζήτημα φέρεται να τέθηκε στο περιθώριο των τελευταίων διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μας , οι οποίοι απαίτησαν, όπως αναφέρεται, να εκπονηθεί σχέδιο από το υπουργείο Ανάπτυξης για τον τερματισμό στις 31/12/2013 του καθεστώτος προστασίας των πολιτών από τους πλειστηριασμούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, αν και στο υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζονται για σκληρή διαπραγμάτευση, σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι κοινωνικοί κραδασμοί.

Οι αιτιάσεις της τρόικας είναι ότι η ομπρέλα προστασίας που υπάρχει σήμερα λειτουργεί προστατευτικά ακόμη και για όσους δεν τη χρειάζονται, οι οποίοι αποφεύγουν έτσι να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Υποστηρίζουν επίσης οι τροϊκανοί ότι υποσκάπτεται έτσι η αγορά ακινήτων καθώς δημιουργούνται εικονικές αξίες και κανείς δεν αγοράζει.

Τη στιγμή που συζητούνται πάντως όλα αυτά, τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια έχουν φτάσει στο 25% του συνόλου τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!