Για ιατρικές εξετάσεις σε καλές τιμές καλεί τους νησιώτες τουρκικό ιδιωτικό νοσοκομείο!

Ο ΙΣΑ στο πλευρό του ΙΣ Λέσβου για την εθνική αγωνία της υγείας του νησιούΧωρίς καμία προστασία νιώθουν οι κάτοικοι της Λέσβου απέναντι στην τουρκική «επίθεση ενδιαφέροντος» γνωστού Ιδιωτικού Νοσηλευτηρίου στο Αδραμύττιο της Τουρκίας,

το οποίο με έντυπο υλικό και διαδικτυακές διαφημίσεις, προσκαλεί τους έλληνες της Μυτιλήνης να κάνουν εξετάσεις και να νοσηλευτούν «σε πολύ καλές τιμές». Εδώ και 2 μήνες, ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου δήλωσε την «εθνική» αυτή παράβαση του ιατρικού καθήκοντος στον ΠΙΣ χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Φαίνεται ότι η «επίθεση ενδιαφέροντος» που προβάλλεται στα ΜΜΕ της Λέσβου και στα κεντρικά διαδικτυακά portal Turkey – Health, ως «Ιατρικός Τουρισμός» της γείτονας χώρας, δεν προκαλεί κανενός είδους αντίδραση στην ελληνική κοινωνία της Αθήνας που σε κάθε στάση λεωφορείου «θαυμάζει» τις εικόνες από τις τουρκικές παραλίες. Αν και η ελληνική ιατρική διαφήμιση διώκεται πειθαρχικά, φαίνεται ότι η τουρκική ιατρική διαφήμιση είναι καθ όλα αποδεκτή, στο υποσυνείδητο ή στο συνειδητό κάποιων ιθυνόντων της Υγείας.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2013 – δηλαδή ήδη, εδώ και 2 μήνες , ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου έκανε και γραπτή την κραυγή αγωνίας του για την τύχη που θα έχει η υγεία και η εθνική ταυτότητα των κατοίκων του νησιού που «απειλείται» από ένα άρτιο τούρκικο ενδιαφέρον και μια καθολική «ελληνική» αδιαφορία. Γιατί θα πρέπει, τα χιλιάδες παιδιά του Αιγαίου να μεγαλώνουν χωρίς παιδίατρο, και να μην μεγαλώνουν από τους Τούρκους Παιδιάτρους, αφού η Ελλάδα δεν έχει κανέναν παιδίατρο να στείλει; Είναι σίγουρο, ότι αφού η Ελλάδα αφήνει τα δεκάδες νησιά και τα χιλιάδες παιδιά της χωρίς ιατρική φροντίδα...τότε θα βρεθεί κάποιος άλλος να τα μεγαλώσει...

Και ιδού, ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου καταφεύγει στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στις 21 Φεβρουαρίου – έγγραφο ΑΠ1858 - και δηλώνει δημόσια ότι στα ΜΜΕ διαφημίζονται υπερπολυτελή και άρτια εξοπλισμένα νοσηλευτήρια στα παράλια της Τουρκίας που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της Λέσβου σε πολύ χαμηλές τιμές....

Δε λαμβάνει καμία απάντηση.

Στις 12 Απριλίου 2013 ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου ξαναπροσφεύγει στον ΠΙΣ– έγγραφο ΑΠ1941-, κρούοντας και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου, παρακαλώντας την προστασία και τη στήριξη του ΠΙΣ, σχετικά με τις κατ εξ ακολουθησην παραβάσεις των κείμενων διατάξεων της ιατρικής διαφήμισης, της ιατρικής δεοντολογίας και της εθνικής προστασίας.

Και δε λαμβάνει πάλι καμία απάντηση.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τις επιστολές της κραυγής αγωνίας του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, στον οποίο δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας, συμμεριζόμενοι την εθνική τους αγωνία.

Ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες σε κάθε βήμα στήριξης των ξεχασμένων Ελλήνων και ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα συμπαραστεκόμαστε πάντα σε όσους ζητήσουν τη βοήθειά μας. Είναι χρέος μας και ως λειτουργοί υγείας το οφείλουμε στους ασθενείς μας, στα παιδιά μας, στην πατρίδα μας.

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν Γραμματέας

Γ.Πατούλης Στ.Τσούκαλος


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!