Υπό μεταφορά 500 Αλβανοί βαρυποινίτες σε φυλακές της χώρας τους

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Κ. Καραγκούνη ξεκίνησαν οι συζητήσεις με στελέχη του αλβανικού αντίστοιχου υπουργείου, ώστε να προωθηθούν Αλβανοί κρατούμενοι σε φυλακές της χώρας τους.


Οι συζητήσεις ξεκίνησαν στο περιθώριο της περιφερειακής διάσκεψης υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αρχίσουν διήμερες διαπραγματεύσεις για να καθοριστεί το πλαίσιο και ειδικότερα οι όροι με τους οποίους οι Αλβανοί κρατούμενοι στα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα θα μπορούν να εκτίουν το υπόλοιπο της ποινής τους σε φυλακές της χώρας τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ελληνική πλευρά πιστεύει πως θα αποκομίσει οφέλη μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση, και γι' αυτό έχει θέσει στόχους.

Πρώτος στόχος είναι 500 Αλβανοί κρατούμενοι βαριάς εγκληματικότητας, να προωθηθούν σύντομα στις φυλακές της Αλβανίας, κίνηση που ερμηνεύεται ως γενικότερη προσπάθεια αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών, στις οποίες σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία κρατούνται περίπου 8.000 αλλοδαποί εκ των οποίων οι 2.500 είναι Αλβανοί υπήκοοι.

Στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι στο προσεχές διάστημα να αναληφθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες διήμερων συζητήσεων με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, καθώς σημαντικός αριθμός υπηκόων των χωρών αυτών κρατείται στις ελληνικές φυλακές.
 
news247.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!