Επιστολή Χαν σε Σαμαρά: «Καμία πρόοδος στη διαχείριση των απορριμμάτων»

Επιστολή για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα στους χώρους διαχείρισης των απορριμμάτων έστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης, Γιοχάνες Χαν.


Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, στο στόχαστρο του επιτρόπου βρίσκονται οι 396 ανεξέλεγκτες χωματερές που υπάρχουν στη χώρα, εκ των οποίων οι 78 είναι ακόμη ενεργές και οι 318 έχουν μεν κλείσει, αλλά δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει παραπεμφθεί για αυτές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ήδη από το 2003.

"Η επικίνδυνη κατάσταση με τις παράνομες χωματερές και η αποτυχία ορθής αντιμετώπισης του προβλήματος, καθώς και οι καθυστερήσεις στην αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων για νέες υποδομές θέτουν εν αμφιβόλω την ικανότητα και αποδοτικότητα της διοίκησης στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων", σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Χαν.

"Μέχρι στιγμής αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχει γίνει σημαντική πρόοδος εξαιτίας της έλλειψης συντονισμού, των αλληλοεπικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων, καθώς και της απουσίας πολιτικής βούλησης για τη λήψη μέτρων", προσθέτει.

"Η εμπλοκή τόσο πολλών φορέων οδηγεί σε περίπλοκες και γραφειοκρατικές διαδικασίες και δημιουργεί καθυστερήσεις", αναφέρει ακόμα, σχολιάζοντας τους φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ακόμη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, υπενθυμίζοντας πως το καταληκτικό έτος υλοποίησης των κοινοτικών οδηγιών είναι το 2015, οπότε και η Ελλάδα θα πρέπει να έχει να παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα, με τις συμβάσεις να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013.

Είμαι βέβαιος πως θα συμφωνήσετε ότι το θέμα των απορριμμάτων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο για την Ελλάδα. Θεωρώ ότι έχει εξέχουσα σημασία η σημερινή επικίνδυνη κατάσταση να μετατραπεί σε έναν ορθό και αποτελεσματικό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων", καταλήγει ο κ. Χαν.
 
news247.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!