Ο πρώτος Έλληνας εκπαιδευτής σκύλων-οδηγών για τυφλούς

Ένα σπουδαίο ταξίδι ζωής, με σκοπό την ενίσχυση της μέριμνας για περισσότερους από 50.000 συνανθρώπους μας με ολική ή μερική απώλεια όρασης, ξεκινά σε λίγες εβδομάδες ο κ. Πάρης Διαμαντίδης

, μέλος της Σχολής Οδηγών Τυφλών «Λάρα».

Ο κ. Διαμαντίδης, θα μεταβεί στη Φλωρεντία μαζί με την Crystal, ένα θηλυκό Labrador Retriever ενός έτους, προκειμένου να εκπαιδευτούν από την Εθνική Σχολή Σκύλων-Οδηγών Τυφλών της Ιταλίας, υπό την επίβλεψη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκύλων-Οδηγών.

Στόχος της κατάρτισης του Έλληνα εκπαιδευτή, ο οποίος θα αποτελέσει και τον πρώτο στη χώρα μας, είναι η επιστροφή του στην Ελλάδα και η ενίσχυση του έργου της Σχολής «Λάρα».

Παράλληλα, η Crystal αφού ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της θα δοθεί, το φθινόπωρο του 2014, ως δωρεά σε κάποιον συμπολίτη μας με προβλήματα όρασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω πρωτοβουλία, πραγματοποιείται χάρη στην πλήρη υλικοτεχνική και οικονομική  υποστήριξη της «Royal Canin Hellas».

Στο σημαντικό έργο της Σχολής «Λάρα», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η κα. Μαρία Ιωάννα Γκέρτσου, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Σχολής, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί «ένα μεγάλο βήμα προς την εγκαθίδρυση του θεσμού των σκύλων-οδηγών και στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο κ. Πάρης Διαμαντίδης, φανερά ενθουσιασμένος με την συμμετοχή του στο πρόγραμμα, τόνισε ότι «το επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλων-οδηγών, είναι ένα πολύ υπεύθυνο καθήκον που απαιτεί αλτρουισμό, προσήλωση, ευελιξία, διαθεσιμότητα και σεβασμό προς ανθρώπους και ζώα».

Τέλος, η Διευθύντρια του Επιστημονικού Τμήματος και Εταιρικής Επικοινωνίας της "Royal Canin Hellas" κα. Ειρήνη Τάτλα, εκθειάζοντας την πρωτοβουλία, υπογράμμισε ότι «ο σκύλος οδηγός αποτελεί ένα έμψυχο εργαλείο που προάγει την ισότιμη μεταχείριση και την αυτόνομη διαβίωση των ανθρώπων αυτών, αλλά και τη συμμετοχή τους στα κοινά».

 
Πηγή : protothema.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!