Καταγραφή και αποξήλωση των αυθαίρετων διαφημιστικών πλαισίων και επιγραφών στα νησιά του Αιγαίου.

  Στα πλαίσια άσκησης της αρμοδιότητας για την καταγραφή και αποξήλωση των αυθαίρετων διαφημιστικών πλαισίων και επιγραφών, με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του άρθρου 11 Ν.2696/1999 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν.2946/2001
όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και της ΚΥΑ 38110/2002, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με σχετικές Αποφάσεις της Γενικής Γραμματέως κας Χριστιάνας Καλογήρου, συγκρότησε καταρχήν διμελείς Επιτροπές με τη συνδρομή των Δήμων, προκειμένου να καταγραφούν οι παράνομες πινακίδες στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο της περιοχής ευθύνης και να συνταχθούν σχετικές εκθέσεις αυτοψίας.

Μέχρι σήμερα και με βάση τα υποβληθέντα στοιχεία που έχουν αποσταλεί στην Α.Δ.Α. από τις κατά τόπους Επιτροπές, έχουν καταγραφεί αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες και επιγραφές ως ακολούθως:

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Σύνολο αυθαιρέτων πινακίδων: 1.102

ΛΕΣΒΟΣ: 369 (73η Εθν. Οδός, 1η Επαρχ. Οδός, 36η Εθν. Οδός τμήμα Μόρια – Λέσβου)

ΣΑΜΟΣ: 636 (Σύνολο Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου)

ΛΗΜΝΟΣ: 97 (Σύνολο Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου)

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Σύνολο αυθαιρέτων πινακίδων: 1.713

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΑΜΟΡΓΟΣ: 14

ΑΝΔΡΟΣ: 41

ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ-ΣΥΡΟΣ: 5

ΣΕΡΙΦΟΣ: 1

ΚΕΑ: 36

ΜΥΚΟΝΟΣ: 200

ΜΗΛΟΣ & ΚΙΜΩΛΟΣ: 60

ΤΗΝΟΣ: 36

ΠΑΡΟΣ: 1.093

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ: 31

ΝΑΞΟΣ & ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ: 11

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ: 28

ΡΟΔΟΣ :165 (Εθνικό και Επαρχ. δίκτυο)

Για τους Δήμους Λέρου και Ιητών από την καταγραφή δεν προέκυψαν αυθαίρετες πινακίδες

Σύμφωνα και με τα οριζόμενα στην υπ' αριθμ. 1/Δ.Τ.Ε./2013 (Α.Π. οικ. 6819/918/Φ. 4.8/6.02.2013) Εγκύκλιο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου «...θα παρέχεται η δυνατότητα στους διαφημιζόμενους φορείς ή ιδιώτες, μέσω έγγραφης ενημέρωσης ή δημόσιας ανακοίνωσης με κάθε πρόσφορο μέσο, να αποξηλώσουν σε προθεσμία 30 ημερών τις πινακίδες με ίδια μέσα».

Μετά την παρέλευση της ορισθείσας προθεσμίας και για τις περιπτώσεις που δεν υπάρξει συμμόρφωση, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου θα προχωρεί άμεσα και με την συνδρομή των κατά τόπους Ο.Τ.Α., στην αποξήλωση των παράνομων πινακίδων & επιγραφών που χαρακτηρίζονται ως «ρύποι» με βάση την ισχύουσα νομοθεσία χωρίς την έκδοση Απόφασης Γενικής Γραμματέως Α.Δ.Α.

Στις περιπτώσεις που υπάρχουν διαθέσιμα πλήρη στοιχεία των διαφημιζομένων θα αποστέλλεται από την Α.Δ.Αι. και έγγραφη συστημένη επιστολή προς τους αυθαιρετούντες, προκειμένου να προχωρήσουν με ίδια μέσα στην αποξήλωσή τους, εντός προθεσμίας (30) ημερολογιακών ημερών από την επίδοση της επιστολής και μετά την παρέλευση άπρακτης της προθεσμίας θα αποξηλώνονται άμεσα με σχετικές Διοικητικές πράξεις της Α.Δ.Αι. και τη συνδρομή των Δήμων.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία καταγραφής στους υπόλοιπους Δήμους βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ταυτόχρονα θα κινηθεί αρμοδίως διαδικασία για την άμεση αποξήλωσή τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!