«Νέο ΕΣΠΑ με έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα»

Ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Γιοχάνες Χάαν δήλωσε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα με το νέο ΕΣΠΑ, στο συνέδριο για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων της προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020.


«Το θέμα δεν είναι απλά πώς θα δώσουμεχρήματα για να αντιμετωπίσουμε ένα κατεπείγον πρόβλημα», δήλωσε ο Χααν, καθιστώντας σαφές ότι «στη νέα προγραμματική περίοδο θα δοθεί έμφαση στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα».

Εν όψει του νέου ΕΣΠΑ, ο επίτροπος ανέφερε πως ο μηχανισμός πρέπει να κατευθυνθεί σε σύγχρονες τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων και σε επενδύσεις στην ενέργεια και τον τουρισμό. «Δεν φτάνει ο ήλιος και η θάλασσα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γνωστόποιησε ακόμη ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει διαμορφωθεί το πλαίσιο διαχείρισης των κονδυλίων του επόμενου ΕΣΠΑ και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί και η εξειδίκευση των προγραμμάτων.

Ο Χαάν δήλωσε ακόμη ότι θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με αντικείμενο τους αυτοκινητοδρόμου. «Προβλέπω λύση και εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος ώστε να αρχίσουν οι κατασκευές εντός του μήνα», πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζηδάκης είχε αναφέρει λίγο νωρίτερα ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον επίτροπο για να συζητηθούν τα έργα του τρέχοντος ΕΣΠΑ με έμφαση στα έργα προτεραιότητας και τους αυτοκινητόδρομους, καθώς αναμένεται επίσημη έγκριση από τις υπηρεσίες της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά στην ελληνική πρόταση για την απεμπλοκή τους.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος στο σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου, σημείωσε ότι δίνεται πλέον μικρότερο βάρος σε υποδομές και πολύ μεγαλύτερο σε άξονες όπως η επιχειρηματικότητα, με έμφαση στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, την κοινωνική συνοχή, την κατάρτιση και την απασχόληση για να αντιμετωπιστεί η ανεργία και δράσεις για νέες τεχνολογίες και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικά για το περιβάλλον ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη διαχείριση απορριμμάτων και στην πράσινη επιχειρηματικότητα.

Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και ένα ευρύτερο αναπτυξιακό σχέδιο για τη μετά-μνημονιακή Ελλάδα.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι στόχος είναι κάθε περιφέρεια να έχει το δικό της πρόγραμμα και τα εθνικά τομεακά προγράμματα θα είναι λιγότερα.

«Μέχρι το επόμενο φθινόπωρο θα είμαστε έτοιμοι», συμπλήρωσε. Μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν 13 αναπτυξιακές ημερίδες σε όλες τις περιφέρειες και μέχρι τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εθνικό αναπτυξιακό συνέδριο. Μετά θα ξεκινήσει η εκπόνηση των προγραμμάτων και η οριστική υποβολή τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!