Για φέτος από τη ΔΕΗ και το '14 από τις ΔΟΥ o ενιαίος φόρος ακινήτων

Τόπο στην ...«οργή» έδωσαν οι κυβερνητικοί εταίροι στο Μέγαρο Μαξίμου όπως ήταν τουλάχιστον προβλέψιμο να συμβεί, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις των προηγούμενων ημερών καταφέρνοντας έτσι να έρθουν πιο κοντά στα ...«μαζέματα» των τελευταίων 24ώρων δια των εκπροσώπων κυρίως της ΔΗΜΑΡ και δευτερευόντως του ΠΑΣΟΚ

.

Μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε στις δηλώσεις του, πως υπήρξε συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και σύγκλιση απόψεων για όλα τα θέματα και τις εκκρεμότητες, ενόψει της άφιξης της τρόικας, ενώ για το χαράτσι, ανέφερε πως φέτος θα συνεχίσει να εισπράττεται από τη ΔΕΗ και του χρόνου από τις εφορίες και πως αυτή η πρόταση θα μεταφερθεί στην τρόικα, μαζί με την πρόταση να υπάρξει ελάφρυνση στην επιβάρυνση των πολιτών, χωρίς όμως να θελήσει να αποκαλύψει το ύψος της ελάφρυνσης που θα ζητηθεί.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ότι «βεβαίως συζητήσαμε το ΕΕΤΗΔΕ. Προσερχόμαστε με κοινή θέση. Να αντικατασταθεί το ενιαίο τέλος με τον ενιαίο φόρο ακινήτων και μάλιστα με προοδευτικό χαρακτήρα, πράγμα που σημαίνει ελάφρυνση για τους Έλληνες πολίτες». Ο Φώτης Κουβέλης εξήγησε ότι ο ενιαίος φόρος θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ αλλά θα είναι διαχωρισμένος από τον λογαριασμό. Έτσι όποιος πολίτης δεν τον πληρώνει θα μεταφέρεται στην αρμόδια ΔΟΥ όπου θα μπορεί να πληρώσει τον φόρο του.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε, πως στόχος είναι «να υπάρξει κλίμα ομαλότητας και θωράκιση της ελληνικής οικονομίας». Ο Ευ. Βενιζέλος πρόσθεσε χαρακτήρισε σημαντική την απόφαση των πολιτικών αρχηγών και τόνισε πως «το 2014 ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα εισπραχθεί κανονικά από τις εφορίες, καθώς θα είναι έτοιμος ο μηχανισμός και αυτό θα είναι ένα κεφάλαιο του νέου φορολογικού συστήματος».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανήλθε στην πρόταση του για σύσταση εθνικής επιτροπής διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, ενώ διέψευσε πως στόχος του είναι να γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μάλιστα δήλωσε προσβεβλημένος που του αποδίδονται τέτοιες προθέσεις.

www.newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!