Θυσία στο βωμό της ύφεσης 500.000 θέσεις εργασίας

Καταστροφική αποδείχτηκε για την απασχόληση η πρώτη διετία της ύφεσης (2008-2010) καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ

σε αυτό το χρονικό διάστημα χάθηκαν όλες οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα που είχαν δημιουργηθεί στη χώρα μας μετά το 2001.

Συγκεκριμένα, στα χρόνια της ανάπτυξης δημιουργήθηκαν 303.824 θέσεις μισθωτής απασχόλησης ενώ στα δυόμιση πρώτα χρόνια της ύφεσης χάθηκαν 309.194 θέσεις εργασίας.

Μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια, δηλαδή από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012, χάθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα 507.000 θέσεις μισθωτών εργαζομένων.

Παράλληλα αυξήθηκε δραματικά και ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων, καθώς το 2012, το 39% των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ αναζητά εργασία για περισσότερο από ένα χρόνο ενώ μόνο ένα 25% παίρνει επίδομα ανεργίας. Το ίδιο ποσοστό προ διετίας ήταν στο 30%, κάτι που σημαίνει ότι ολοένα και λιγότεροι πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν έστω και αυτό το πενιχρό επίδομα των 360 ευρώ το μήνα

 
protothema.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!