Τουρκική κινητικότητα στο Αιγαίο: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες, οι πολιτικοί μας είναι;

Είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει ανησυχία για τις τουρκικές προθέσεις,ειδικά αυτή τη περίοδο όπου Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σε κατάσταση αποσταθεροποίησης. Οι "διερευνητικές" βόλτες των τουρκικών πολεμικών πλοίων και ωκεανογραφικών

εκτός από το "τουρκικό παρόν" που η Άγκυρα διαρκώς θέλει να δίνει στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο αποτελούν κι ένα "τεστ" των ελληνικών αντανακλαστικών αλλά και της αποφασιστικότητας που υπάρχει στην Αθήνα.

Τα μεν αντανακλαστικά έχουν μέχρι στιγμής αποδειχτεί εξαιρετικά. Στις πολλές ξαφνικές ασκήσεις που έχε διατάξει ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος οι εμπλεκόμενες στρατιωτικές δυνάμεις έδειξαν ότι απλά ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους και την κάνουν "με κλειστά μάτια".

Για τα περί αποφασιστικότητας θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις από άλλους και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους πολιτικούς που θα κληθούν να ανάψουν το πράσινο φως αν -απευχόμαστε να χρειαστεί- απαιτηθεί.

Η αποφαστικότητα δεν έχει να κάνει μόνο με το ένστικτο αλλά κατά τη γνώμη μας και με την κατάλληλη προετοιμασία,ενημέρωση και σχεδιασμό. Την ανάλυση πολλών διαφορετικών σεναρίων στα οποία το "τέλος" θα είναι εκ των προτέρων γραμμένο ,αν το επιβάλουν οι συνθήκες.

Αν κρίνουμε από την μέχρι τώρα κυβερνητική πορεία δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν εγγυήσεις για όλα αυτά. Υπερισχύει ούτε καν το ένστικτο, αλλά μάλλον οι "φράξιες" και οι προσωπικές πολιτικές του καθενός.

Επειδή η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο περίεργη στην περιοχή μας καλό είναι αυτά να μείνουν στην άκρη. Καλό θα είναι να υπάρξει όχι μόνο ενδοκυβερνητική συννενόηση και σχεδιασμός αλλά θα λέγαμε "διακομματικό μέτωπο" στο οποίο εκ των προτέρων θα έχουν συμφωνηθεί ποιες είναι οι "κόκκινες γραμμές" και πότε ανάβει "το πράσινο φως". Με διαδικασίες αυτοματοποιημένες και εκ των προτέρων συμφωνημένες.

Με λίγα λόγια όπως οι στρατιωτικοί μέσα στη νύχτα κάνουν την δουλειά με "κλειστά τα μάτια" θα πρέπει να κάνουν και την δική τους όσοι έχουν την ευθύνη να τους διατάξουν.

Αν αυτό το καταφέρουμε και το περάσουμε στους "περίεργους" γείτονες που γυροφέρνουν ασκόπως στο Αιγαίο, είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν πρόκειται να αποτολμηθεί από κανέν

 
onalert.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!