Αυστηρότερες ποινές για τους «εμπόρους θανάτου»

Σε κακούργημα θα μετατραπεί η διακίνηση ναρκωτικών από μη εξαρτημένα άτομα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης


Αυστηρότερες ποινές φυλάκισης και κάθειρξης για την διακίνηση ναρκωτικών προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης στην ολομέλεια της Βουλής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου περί ναρκωτικών, ο υπουργός προχώρησε σε ορισμένες σημαντικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων η μετατροπή από πλημμέλημα σε κακούργημα της διακίνησης ναρκωτικών από μη εξαρτημένα άτομα, προβλέποντας κάθειρξη τουλάχιστον 8 ετών.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός ελάφρυνε τις ποινές για τα εξαρτημένα άτομα που διακινούν ναρκωτικές ουσίες με σκοπό την κάλυψη των καθημερινών ατομικών τους αναγκών.

Σημειώνεται επίσης ότι η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από χρήστες θα παραμείνει πλημμέλημα.

Παράλληλα, με άλλη αλλαγή, προβλέπεται ότι θα εκδικάζονται κατά προτεραιότητα -εντός τριμήνου από την κατάθεση του δικογράφου- οι φορολογικές υποθέσεις με αντικείμενο που υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ, αντί για 1 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικά.

newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!