Σεξουαλική παρενόχληση ... με ώρα

    Επί 15 χρόνια παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες μέσα σε μέσα μεταφοράς. Δύο φορές τον μήνα ξεκινούσε πρωί, επιλέγοντας το λεωφορείο ως μέσο μεταφοράς.   Στη διαδρομή από το κέντρο της πόλης του Μάντσεστερ μέχρι το Ντίντσμπουρι του Μάντσεστερ, ο 49χρονος άνδρας άλλαζε τρεις φορές λεωφορείο. Όταν έβλεπε νεαρή γυναίκα, γύρω στα είκοσι, επιχειρούσε να καθίσει δίπλα της και στη συνέχεια τριβόταν στους μηρούς της.

Τόσα χρόνια διέφευγε της σύλληψης γιατί οι γυναίκες κατήγγειλαν το γεγονός αφότου επέστρεφαν σπίτι ή ο άνδρας είχε κατέβει από το λεωφορείο. Την τελευταία φορά, τον Ιανουάριο, η κοπέλα ξαφνιασμένη πετάχτηκε πάνω και ζήτησε τη βοήθεια του οδηγού του λεωφορείου. Ο δράστης πανικόβλητος τράβηξε τις πόρτες του οχήματος, τις άνοιξε κι έφυγε τρέχοντας.

Ο ίδιος ομολόγησε επτά περιστατικά, ενώ υπό έρευνα είναι άλλα 12. Ο δικαστής του Λίβερπουλ όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, τον καταδίκασε σε τριετή κοινωνική εργασία κι επιτήρηση. Επιπλέον, αναγκάστηκε να συμμετάσχει σε πρόγραμμα θεραπείας για σεξουαλικά παραπτώματα, ενώ του επιβλήθηκε τρίχρονη ποινή για σεξουαλικό αδίκημα, απαγορεύοντάς του την είσοδο στα δημόσια μέσα μεταφοράς χωρίς τη συνοδεία άλλου ενήλικα. (http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2011/10/blog-post_2034.html)
 
 Με αφορμή αυτή την ιστορία και λίγες μέρες πριν την Ημέρα της γυναίκας ας δούμε τι είναι η σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών.
 
Η σεξουαλική παρενόχληση παραβιάζει τα δικαιώματα των γυναικών και είναι ένα είδος βίας εναντίον των γυναικών, που σε πολλές χώρες τιμωρείται από το νόμο. Η σεξουαλική παρενόχληση συμβαίνει κυρίως στο χώρο της εργασίας και της εκπαίδευσης και μπορεί να περιλαμβάνει:

Ανεπιθύμητο άγγιγμα, βλέμμα, λεκτική ή μη-λεκτική συμπεριφορά σεξουαλικής φύσεως, προσβλητικές ερωτήσεις, σχόλια για την εμφάνιση ή τη σεξουαλική ζωή, σεξουαλικά αστεία και προσβολές εναντίον του θύματος, παρουσίαση πορνογραφικού υλικού με στόχο τη δημιουργία αμηχανίας στο θύμα, εκβιασμός να ενδώσει σε σεξουαλικές προτάσεις, ή απόρριψη των οποίων θα έχει αρνητικές συνέπειες για την εργασία της, επίμονη παρακολούθηση, βιασμός.

Η σεξουαλική παρενόχληση συμβαίνει με σκοπό την υποτίμηση της αξιοπρέπειας του θύματος. Δημιουργεί ένα εχθρικό, εκφοβιστικό, ταπεινωτικό, προσβλητικό εργασιακό περιβάλλον. Αποτελεί κατάχρηση εξουσίας. Η σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο της εργασίας ενισχύει την υποτέλεια των γυναικών στους άνδρες και διαιωνίζει την παρεμπόδιση της ισότιμης γυναικείας παρουσίας στον εργασιακό χώρο. ( http://lost-empire.pblogs.gr )
 
Μπορεί να θέλουμε να θεωρούμαστε πολιτισμένη κοινωνία αλλά τέτοια γεγονότα προσβολής των δικαιωμάτων των γυναικών αποτελούν τροχοπέδη για την εξέλιξη της κοινωνίας.
 
 
 
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!