Οι ναυτικοί απειλούν με νέες απεργίες παρά την επιστράτευση

Αν το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας«Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις», κατατεθεί με τη σημερινή του μορφή στη Βουλή, οιναυτικοί θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις


όπως δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, μετά το τέλος εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, στο πλοίο «Blue Star Patmos», στο οποίο παραβρέθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.

Σε ερώτηση για το πώς θα γίνουν οι κινητοποιήσεις των ναυτικών από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την πολιτική επιστράτευσή τους, ο κ. Χαλάς είπε, ότι και στο παρελθόν οι ναυτικοί επιστρατεύθηκαν, αλλά το συνδικαλιστικό τους κίνημα, αμφισβήτησε το μέτρο αυτό στην πράξη.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, στην ομιλία του, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, τόνισε, ότι οι ρυθμίσεις του, προκάλεσαν δυσανάλογα μεγάλη αναστάτωση σε σχέση με την αναγκαιότητά τους και το πραγματικό τους περιεχόμενο, ενώ πρόσθεσε, ότι έδωσαν την ευκαιρία σε εκείνους κυρίως που αντιδρούν σε οτιδήποτε αφορά μια παρέμβαση σε ένα πρόβλημα, ακόμα και στη διάγνωση, να εκμεταλλευθούν επικοινωνιακά το θέμα, χωρίς καμία προστιθέμενη αξία για τον ακτοπλοϊκό κλάδο.

«Εκτιμώ, ότι η συζήτηση που θα κάνουμε στη Βουλή θα μας δώσει την ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την αλήθεια» είπε ο υπουργός και υπογράμμισε, ότι είναι δύσκολο πράγμα σήμερα να τεκμηριώνεις τον πολιτικό σου λόγο με στοιχεία.

Ο υπουργός είπε επίσης, ότι το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή με την ολοκλήρωση των υπογραφών απο όλους τους υπουργούς.

Ο κ. Μουσουρούλης τόνισε, ότι η ναυτιλιακή πολιτική αρθρώνεται γύρω από τρία πράγματα, το ναυτικό, το πλοίο και την επιχειρηματικότητα και πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες για να δρομολογηθούν ορισμένες λύσεις για την αντιμετώπιση της ύφεσης κάτι όμως που, όπως τόνισε, δεν αφορά μόνο στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Η υγιής επιχειρηματικότητα είναι αυτή που διαχειρίζεται αποτελεσματικά τον κίνδυνο και εκτιμώ, ότι πριν αναληφθούν πρωτοβουλίες θα πρέπει να γίνεται μια ασφαλής και τεκμηριωμένη διάγνωση των αιτιών των προβλημάτων ενός κλάδου με δίκαιο και ορθολογικό επιμερισμό τους στους διάφορους κρίκους της αλυσίδας, είπε ο κ. Μουσουρούλης, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, είπε ότι υπογράφει και υπογραμμίζει τη λέξη δικαιοσύνη, στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να δίνονται λύσεις.
 
newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!