Πώς να «ξεφουσκώσετε» τον λογαριασμό του supermarket

Έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Έρευνας Λιαεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι καταναλωτές, εξοικονόμησαν περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ το 2012,

από τις προωθητικές ενέργειες των supermarket, τις προσφορές και τα κουπόνια. Αν θέλετε... μερίδιο από αυτά τα 250 εκατ. ευρώ, δείτε ποιες πρακτικές αποδίδουν περισσότερο για να ξεφουσκώσει ο λογαριασμός του supermarket.

To 38% των συνολικών πωλήσεων που πραγματοποιούνται μέσω των supermarket, αναφέρει έρευνα της Nielsen, πραγματοποιούνται πλέον μέσω προωθητικών ενεργειών και προσφορών. Οι κυριότερες από αυτές είναι:

1.Τα εκπτωτικά κουπόνια (είτε διατίθενται μέσω εφημερίδων, είτε απευθείας σταsupermarket)2.Τα προγράμματα πιστότητας (loyaltycards) που διαθέτουν σχεδόν όλες οι αλυσίδες3.Τα προγράμματα πιστότητας μέσω των πιστωτικών καρτών (σ.σ πληρώνοντας τον λογαριασμό του supermarketμε πλαστικό χρήμα, είτε κερδίζεις χρήματα άμεσα μέσα από την επιστροφή χρημάτων μέσω του λογαριασμού της κάρτας, είτε έμμεσα μέσα από διαδικασία συλλογής πόντων οι οποίοι στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για την αγοράπροϊόντων)4.Οι προσφορές με τη μορφή δωροεπιταγών (σε μεγάλα supermarket, με τη συμπλήρωση συγκεκριμένων πόντων, ο καταναλωτής εξασφαλίζει δωροεπιταγές ενώ δωροεπιταγές δίνονται πλέον και μέσω των μεγάλων εφημερίδων)5.Τα προγράμματα επιστροφής

Η έρευνα του ΙΕΛΚΑ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αν συνυπολογιστούν και οι προσφορές που προαναφέρθηκαν, τότε το 2012, οι τιμές των supermarketμειώθηκαν τελικώς κατά 2,8%. Βέβαια, το όφελος δεν μοιράστηκε παντού αλλά μόνο σε αυτούς που κάνουν χρήση των προσφορών. Οαριθμός τους βέβαια, αυξάνεται ολοένα και περισσότερο:

Το 82% των ερωτηθέντων, δηλώνει ότι αγοράζει περισσότερα προϊόντα σε προσφορά λόγω της οικονομικής κρίσης. Μάλιστα το 72% εκφράζει την άποψη ότι θα συνεχίσει την ίδια τακτική και μετά την κρίση. Δηλαδή, κάτι θετικό μπορεί να μείνει από όλη αυτή την ιστορία: θα μάθουμε να ψωνίζουμε ποιο οικονομικάΤο 62% των ερωτηθέντων, δηλώνουν ότι αναζητούν προσφορές σε προωθητικά φυλλάδια αλλά και στο InternetTo 80% των καταναλωτών, προχωρεί πλέον σε σύγκριση τιμών και δεν επιλέξει ότι να' ναι .

Πως λοιπόν μπορούμε να βελτιώσουμε και εμείς τον λογαριασμό του supermarket; Οι πέντε συμβουλές που ακολουθούν ενδεχομένως να σας βοηθήσουν να περάσετε στο στρατόπεδο των κερδισμένων:

1.Για τις συγκρίσεις των τιμών (που πλέον είναι απαραίτητες) χρησιμοποιείστε και τη βάση δεδομένων του υπουργείου Ανάπτυξης (e-prices.gr). Θα μπορέσετε εύκολα να μάθετε σε ποιο supermarketδιατίθεται σε χαμηλότερη τιμή το καλάθι των προϊόντων που εσείς αγοράζετε.2.Συμφέρει να «σπάσετε» τις αγορές σας σε περισσότερα σημεία λιανικής, εφόσον φυσικά έχετε τον χρόνο.3.Κρατήστε τα κουπόνια που σας στέλνουν οι εταιρείες. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε και με τις μεγάλες επιχειρήσεις για να ζητήσετε. Ειδικά σε παιδικά είδη (γάλατα, γιαούρτια, πάνες κλπ) οι προσφορές δίνουν και παίρνουν αυτή την περίοδο.4.Όλα τα supermarketεμφανίζουν κάποια προϊόντα σε τιμές «κράχτες». Δεν σημαίνει όμως ότι όλα τα προϊόντα του ίδιου supermarket. Αγοράστε τους κράχτες εφόσον τους χρειάζεστε και για τα υπόλοιπα είδη, κάντε την έρευνα αγοράς σας5.Οι προσφορές του τύπου δύο συν ένα δώρο, συμφέρουν αν καταναλώσετε τα προϊόντα και δεν τα αφήσετε να λήξουν. Μπορείτε επίσης, να αγοράζετε προΪόντα τύπου 2+1 δώρο συνεταιρικά με κάποιο φίλο ή συγγενή.

 
fpress.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!