Χωρίς επίδομα μένουν 420.000 πολύτεκνες οικογένειες

Ξέχασαν να καθορίσουν τα κριτήρια χορήγησης αφήνοντας χωρίς επίδομα χιλιάδες νοικοκυριά.


Πρωτοφανής αδιαφορία από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας αφήνει χωρίς επίδομα χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", οι ηγεσίες των υπουργείων δεν έχουν ακόμη καθορίσει και δρομολογήσει τις διαδικασίες χορήγησης των ειδικών επιδομάτων για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Τα επιδόματα αυτά νομοθετήθηκαν με την παράγραφο 7 του άρθρου 7 του φορολογικού νόμου 4110/2013 και ανέρχονται σε 500 ευρώ το χρόνο για κάθε προστατευόμενο τέκνο, ενώ ουσιαστικά αντικαθιστούν τα καταργηθέντα από 1ης - 1 - 2013 επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που καταβάλλονται από τον ΟΓΑ.

Ωστόσο, με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, η διάταξη αυτή τέθηκε εντελώς λειψή στο συγκεκριμένο νόμο, καθώς δεν αναφέρει ούτε κάθε πότε θα καταβάλλονται τα επιδόματα αυτά, ούτε από ποια υπηρεσία, ούτε καν με ποια δικαιολογητικά.

Δεν προβλέπει καν την έκδοση υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τη διαδικασία και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της.

Εξαιτίας αυτής της απίστευτης αδιαφορίας των αρμόδιων υπουργείων περίπου 420.000 οικογένειες μένουν αυτή τη στιγμή χωρίς επιδόματα.

Οι πολιτικές των υπουργείων, σύμφωνα με τις πληροφορίες των υπουργείων, δεν έχουν καν μπει στον κόπο να σκεφτούν ότι θα πρέπει να προωθήσουν τις διαδικασίες χορήγησης των επιδομάτων αυτών και φυσικά δεν έχουν καν διανοηθεί ότι θα πρέπει να αναθέσουν σε κάποιον φορέα τις σχετικές διαδικασίες.

Και βεβαίως, όσες από τις 420.000 οικογένειες αυτές έχουν κάποια εισοδήματα με τα οποία καλύπτουν τις άμεσες ανάγκες τους, ίσως να μην υφίστανται μεγάλη οικονομική πίεση από την διακοπή της καταβολής των συγκεκριμένων επιδομάτων. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλες τις οικογένειες.

Τι δικαιούνται τρίτεκνοι και πολύτεκνοι:

* 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί για τρία παιδιά και με εισόδημα ως 11.000 ευρώ. Για 4 παιδιά 40 ευρώ ανά παιδί δικαιούνται όσοι έχουν εισόδημα ως 12.000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό για κάθε παιδί λαμβάνουν όσοι έχουν 5 παιδιά και εισόδημα ως 13.000 ευρώ.

* 26,67 ευρώ δικαιούνται οι τρίτεκνοι που έχουν εισόδημα από 11.000 ως 22.000 ευρώ, όσοι έχουν τέσσερα παιδιά και εισόδημα από 12.000 ως 24.000 ευρώ και όσοι έχουν πέντε παιδιά και εισόδημα από 13.000 ως και 26.000 ευρώ.

* Το επίδομα πέφτει στα 13,33 ευρώ για τρίτεκνους με εισόδημα από 22.000 ως 33.000 ευρώ, για όσους έχουν τέσσερα παιδιά και εισόδημα από 24.000 ως 36.000 ευρώ και όσοι έχουν πέντε παιδιά και εισόδημα από 26.000 ως 39.000 ευρώ.

Εν πολλοίς οι τρίτεκνοι λάμβαναν μέχρι 31-12-2012 τα εξής:

* Πολυτεκνικό επίδομα 44 ευρώ για κάθε παιδί

* Επίδομα τρίτου παιδιού 176 ευρώ το μήνα, μέχρι την ηλικία των 6 ετών

* Εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού από το τρίτο και τα επόμενα

* Ισόβια σύνταξη 102 ευρώ το μήνα για κάθε πολύτεκνη μητέρα, της οποίας τα παιδιά έκλεισαν τα 23 έτη ηλικίας.

Να σημειωθεί ωστόσο, τα αρμόδια υπουργεία φρόντισαν να εφαρμοστούν χωρίς καθυστερήσεις τόσο οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την κατάργηση ων τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων που χορηγούνται επί 20 χρόνια από τον ΟΓΑ, αλλά και οι ρυθμίσεις για την νέα κλίμακα υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!