Εξαφανίζονται τα ψάρια στο Αιγαίο

Δραματική μείωση έως και 70% παρουσιάζουν τα ιχθυοαποθέματα του αρχιπελάγους την τελευταία 10ετία, καθώς σύμφωνα με έρευνες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»,

το Αιγαίο τείνει να μετατραπεί σε «νεκρή θάλασσα».

Τα αίτια γι' αυτήν την τραγική κατάσταση είναι κυρίως η υπεραλίευση με τράτες και με παράνομα μέσα, όπως ο δυναμίτης. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ακόμη και η κλιματική αλλαγή, καθώς με την αύξηση της θερμοκρασίας, η θάλασσα έχει γίνει αφιλόξενη και αναγκάζει τους οργανισμούς να κατεβαίνουν σε χαμηλότερα βάθη και να παραχωρούν τη θέση τους σε είδη-ξενιστές (π.χ. λαγοκέφαλος, τοξικό φύκι, καουλέρπα).

Τα ψάρια που τείνουν να εξαφανιστούν είναι ο τόνος, το μπαρμπούνι, ο ξιφίας, το φαγκρί και ο μπακαλιάρος, ενώ μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν τα καλύτερης ποιότητας ψάρια, όπως το λυθρίνι, ο σαργός, το σκαθάρι και η συναγρίδα που έχουν σχεδόν εξαφανιστεί!.

 
newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!