Επίταξη στο Μετρό αποφάσισε η κυβέρνηση

Στο μέτρο της επίταξης αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς, όπως ανακοίνωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης.

Έντονες οι πρώτες αντιδράσεις από τους απεργούς.

Απορρίπτοντας το αίτημα των απεργών να σταματήσουν προσωρινά οι κινητοποιήσεις υπό την προϋπόθεση ότι θα αρχίσει διάλογο για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η κυβέρνηση προχωρά στην επιστράτευση των εργαζομένων και την επίταξη των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ο Κ.Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι θα προωθηθεί η διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών συνδικαλιστών οι οποίοι, όπως είπε, προέτρεπαν σε κινητοποιήσεις παρά το γεγονός ότι είχαν κηρυχθεί παράνομες.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εξαίρεσης των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες από το ενιαίο μισθολόγιο, διαμήνυσε ο Κ.Χατζηδάκης μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έκανε λόγο για αθέμιτες πρακτικές των απεργών στο Μετρό οι οποίες προκαλούν την ταλαιπωρία των κατοίκων της Αθήνας, μιλώντας  για ένα φαινόμενο μπροστά στο οποίο «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί».

«Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Παραθέτοντας το σκεπτικό της κυβερνητικής απόφασης, ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως με τη στάση τους «οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης».

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό διήρκησε 5 ώρες.

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης διαμόρφωσαν ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα ανάμεσα στους απεργούς, εκπρόσωποι των οποίων δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στο Μετρό Αντώνη Σταματόπουλο, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους».

Ακολουθούν συνελεύσεις των σωματείων των εργαζομένων προκειμένου να καθορίσουν περαιτέρω τη στάση τους. Σε αναβρασμό η συνέλευση στα αστικά λεωφορεία.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για τα οποία δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη δεν λύνονται με επιτάξεις και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

 
enet.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!