Ποινική δίωξη για κακούργημα για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος!

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Ανδρέα Γεωργίου προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και ακόμη δυο μελών της Στατιστικής Αρχής για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημοσίου σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών ζητά να ασκηθεί ο οικονομικός εισαγγελέας Γρήγορης Πεπόνης.


Πρόκειται για τα μέλη Κωνσταντίνο Μολφέτα προϊστάμενο διεύθυνσης εθνικών λογαριασμών και Ευσταθία Ξενάκη προϊσταμένη γενικής διεύθυνσης στατιστικής ερευνών.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη στον Ανδρέα Γεωργίου και για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση

Ο κ. Πεπόνης ζητά ακόμη να διαβιβαστεί η δικογραφία σε ανακριτή του νόμου 4022 περί διαφθοράς, να ερευνηθεί αν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί ή συμμετοχή άλλων προσώπων σε αυτές τις πράξεις ή αν προκύπτουν άλλα αδικήματα.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή καταγγελίες της υπαλλήλου Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 προκειμένου η χώρα να ενταχθεί στο πρώτο μνημόνιο και να ληφθούν σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Συγκεκριμένα το πρώην μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής έχει υποστηρίξει ότι «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στη χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα».

Τις εν λόγω καταγγελίες επιβεβαίωσε στη συνέχεια ενώπιον του εισαγγελέα και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ήδη είχε ενημερώσει για το όλο θέμα και την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Γεωργίου σε δηλώσεις του έχει υποστηρίξει ότι ουδέποτε διέπραξε κάτι τέτοιο, διαψεύδοντας με κατηγορηματικό τρόπο τους επίμαχους ισχυρισμούς.

www.newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!