Σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι των δήμων χωρίς την υπογραφή Δημάρχου!

Με δεύτερη πράξη νομοθετικού περιεχομένου - της οποίας η συνταγματικότητα αμφισβητείται - η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέτει σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους των δήμων χωρίς την υπογραφή Δημάρχου!


H νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου πήρε ήδη αριθμό πρωτοκόλλου για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο ίδιος ο υπουργός θα μπορεί να στέλνει τις σχετικές λίστες των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και να περικόπτει τους μισθούς τους - ακόμη και εκείνων που εξαιρούνται από το Μνημόνιο ΙΙΙ ή την πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εξέδωσε για το ίδιο θέμα.

Με την νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και θα ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία, προκειμένου να τεθούν μέχρι τις 31/12, 2.000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα.

Λίστες δεν έχουν αποστείλει οι 38 από τους περίπου 40 δήμους οι οποίοι εμπίπτουν σ΄ αυτές τις ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα το χρονοδιάγραμμα που προβλεπόταν από το Μνημόνιο ΙΙΙ να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Μετά την δημοσίευση της Πράξης νομοθετικού περιεχομένου στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως, σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους της κατηγορίας διοικητικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θα καταβληθεί το 75% του βασικού τους μισθού.

Eπίσης, οι υπάλληλοι ή θα εκδηλώσουν οι ίδιοι ενδιαφέρον για την μετακίνησή τους στις υπηρεσίες όπου υπάρχουν κενά ή θα απολυθούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο γραφείο του στη Βουλή, επέκρινε την τρικομματική κυβέρνηση, λέγοντας πως η απόφαση για χιλιάδες απολύσεις, με «αντισυνταγματικές παρεμβάσεις, που αίρουν το αυτοδιοίκητο ακόμα και στους ΟΤΑ, που βάζουν σε επιτροπεία τη δημόσια διοίκηση και τα υπουργεία», «σηματοδοτεί την επιλογή τους να διαλύσουν τη δυνατότητα του κράτους να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για "τιμωρητική" επιλογή «να προχωρήσουν συρρικνώνοντας τη δημοκρατία με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», που θυμίζει άλλες εποχές, όταν επί κατοχής αγωνιστές έκαναν μια αντιστασιακή πράξη και τιμωρούνταν ολόκληρα χωριά.
 
newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!