Τεράστιες αυξήσεις φόρων για τους ναυτικούς - Έτοιμοι για κινητοποιήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε αύξηση των συντελεστών φορολογίας των ναυτικών,

για τους μεν αξιωματικούς από το 6% στο 15%, για τα δε κατώτερα πληρώματα από το 3% στο 10%.

Το θέμα της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών και η πιθανή αύξηση των συντελεστών φορολόγησής τους, που φέρεται να σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, κυριάρχησαν στο διήμερο συνέδριο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που επανεξέλεξε για πέμπτη διαδοχική φορά το Γιάννη Χαλά, στη θέση του Γενικού Γραμματέα, ενώ υπερψήφισε το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της διοίκησης, για το επόμενο διάστημα.

Ανώτερα στελέχη της ΠΝΟ ανέφεραν στο ΑΜΠΕ ότι για το θέμα της φορολόγησης των Ελλήνων ναυτικών καταβάλλονται προσπάθειες από το υπουργείο Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μην υπάρξει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Ωστόσο προειδοποίησαν ότι, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε αύξηση της φορολογικής κλίμακας στους Έλληνες ναυτικούς, δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα δυναμικές κινητοποιήσεις.

«Μια σχεδιαζόμενη αύξηση των συντελεστών φορολόγησης στους Έλληνες ναυτικούς θα αποτελέσει κίνητρο φυγής των πλοίων από την ελληνική σημαία, ενώ θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Τα ναυτεργατικά σωματεία, εγκρίνοντας τον προγραμματισμό δράσης της ομοσπονδίας για την πενταετία 2012-2017, αποφάσισαν επίσης την απόκρουση οποιασδήποτε αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ακτοπλοΐα και ειδικότερα τις οργανικές συνθέσεις και τη δεκάμηνη απασχόληση.

 
newit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!