Η ΕΣΕΕ προτείνει το τρίπτυχο ... Τζίρος – Αποδείξεις – Είσπραξη Φόρων

Η ΕΣΕΕ προτείνει το τρίπτυχο του ΥΠΟΙΚ Φόρος – Τόκος – Πρόστιμο να γίνει Τζίρος – Αποδείξεις – Είσπραξη Φόρων.


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αντιλαμβάνεται ότι το νέο φορολογικό σύστημα είναι ένα ακόμα φορολογικό σύστημα που κινείται ενάντια στις  Μμε Επιχειρήσεις. Το συμπέρασμα που συνάγεται είναι πως οι ατομικές και οι προσωπικές επιχειρήσεις, που αποτελούν το 90% περίπου του συνόλου των επιχειρήσεων στο σύνολο της Επικράτειας, για ακόμη μία φορά καλούνται να υποστούν επιπλέον απώλειες λόγω της αύξησης των φορολογικών συντελεστών επί των καθαρών τους κερδών, ενώ η κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ σε συνάρτηση με την  αύξηση της προκαταβολής φόρου για το επόμενο οικονομικό από 55% σε 80%,  καθιστούν αβέβαιη τη βιωσιμότητα των ήδη επιβαρυμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Και ενώ οι φορολογικές επιβαρύνσεις των ατομικών, ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων επιχειρήσεων κυμαίνονται σε ποσοστά από 61% έως 101%, στις  κεφαλαιουχικές εταιρείες, που αποτελούν μόλις το 5,6% του συνόλου των επιχειρήσεων,  όχι μόνο δεν υπάρχει σκέψη για αύξηση των συντελεστών επί των καθαρών τους κερδών αλλά αντίθετα προβλέπεται η μείωσή τους, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις ατομικές και προσωπικές επιχειρήσεις. Εάν βέβαια ισχύσουν τα συγκεκριμένα σενάρια, τίθεται σε αμφιβολία η εύρυθμη λειτουργία της  αγοράς και η τήρηση των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να απολέσουν σημαντικό μερίδιο που κατέχουν στην  αγορά ενώ παράλληλα θα συρρικνωθεί δραματικά το ποσοστό κέρδους τους.

Με δεδομένη την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Μμε Επιχειρήσεις της χώρας, η ΕΣΕΕ δηλώνει την έντονη διαφωνία της σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις που προβλέπει το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο.

Παρατηρούμε πολλές και υπερβολικές επιβαρύνσεις, ιδίως σε ό,τι αφορά τις Ο.Ε. και ατομικές επιχειρήσεις οι οποίες καλύπτουν το 88% των συνολικών επιχειρήσεων της χώρας. Ειδικότερα:

Ø      Το ποσοστό της προκαταβολής από 55% σε 80% είναι άκαιρο και υπερβολικό. Προτείνουμε για όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων το ποσοστό της προκαταβολής να μην ξεπερνάει το 60%.

Ø      Οι αποδείξεις θα πρέπει να παίξουν ένα νέο ουσιαστικό ρόλο πραγματικών δαπανών στο νέο φορολογικό νόμο.

Ø      Ενώ υπάρχουν, καλώς,  πολλές και πολλαπλές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές υποχρεώσεις, απουσιάζει οποιαδήποτε πρόβλεψη που θα επιβραβεύει τους συνεπείς φορολογούμενους έστω και με μία συμβολική έκπτωση.

Δήλωση του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη:

«Το τρίπτυχο της λογικής «Φόρος – Τόκος – Πρόστιμο» που προκρίνεται από Υπουργείο,θα πρέπει να αλλάξει σε Τζίρος – Αποδείξεις – Είσπραξη Φόρων. Οι επιβαρύνσεις στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι υπερβολικές για το 88% των Μμε Επιχειρήσεις,  ενώ για μια ακόμα φορά απουσιάζει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τους συνεπείς φορολογούμενους και ελάφρυνσης των νέων επιχειρηματιών».
 
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!