Η απόγνωση για το σήμερα και ο φόβος για το αύριο, είναι η καθημερινότητα των ελλήνων

Είναι η επιστολή μιας νεαρής γυναίκας 34 χρονών που ζει το δράμα της, όπως και τόσες άλλες χιλιάδες ελλήνων, αφού η φτώχεια και η εξαθλίωση, έχει γίνει το κύριο πια γνώρισμα των νεοελλήνων.


Δεν γνωρίζουμε αν είναι αληθινή η επιστολή αυτή που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι αντιπροσωπεύει την πικρή πραγματικότητα στην οποία μας έχουν καταδικάσει να ζούμε, οι μνημονιακές πολιτικές αυτών που υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων.

Τα λόγια της γυναίκας αυτής, είναι οι σκέψεις και οι αγωνίες και οι φόβοι του κάθε ανθρώπου της ρημαγμένης και εξαθλιωμένης αυτής χώρας. Είναι η πραγματικότητα που βιώνει ο άνεργος, ο χρεωμένος στις τράπεζες, η μάνα που δεν έχει να δώσει στα παιδιά της ούτε το καθημερινό φαγητό, είναι η φωνή του πατέρα που στέκεται στην ουρά του συσσιτίου των δήμων ή των ενοριών για να ταΐσει την οικογένειά του, είναι η καθημερινότητα του υπαλλήλου που ετοιμάζονται να τον διώξουν από την θέση του μετά από πολλά χρόνια, γιατί τους διέταξαν οι ξένοι κυβερνήτες μας να το κάνουν, είναι η αγωνία του εκπαιδευτικού που στέκεται στην έδρα και κοιτάζει τους μαθητές του και πρέπει να τους δώσει όραμα και προοπτική, όταν εκείνος παίρνει 560 ευρώ και πηγαίνει με τα πόδια στο σχολείο, γιατί δεν έχει τα χρήματα για το λεωφορείο, ενώ στο σπίτι του το ψυγείο είναι άδειο και ξέρει ότι μετά το σχολικό ωράριο θα πάρει τον δρόμο για κάποια στρατιωτική λέσχη να φάει μαζί με τους επαγγελματίες στρατιωτικούς, που παίρνουν αρκετοί από αυτούς, πολύ λιγότερα από τα 560 ευρώ του δασκάλου. Είναι οι σκέψεις που κάνουν χιλιάδες συμπολίτες μας στα σκοτεινά δωμάτια των σπιτιών τους, αφού σε καθημερινή βάση η ΔΕΗ κόβει ανελέητα το ρεύμα στον κάθε κατατρεγμένο που δεν έχει ούτε να αγοράσει ένα κερί.

Γράφει η γυναίκα αυτή «Προσπαθώ να κρατήσω την αξιοπρέπειά μου και πάνω από όλα την αξιοπρέπεια των παιδιών μου. Δεν ζητιανεύω και δεν θέλω να δώσω το δικαίωμα σε κανέναν να με λυπηθεί. Δεν έχω ανάγκη από λύπηση, από δουλειά έχω ανάγκη.» και αναρωτιόμαστε, αν είναι δυνατόν να αγωνιζόμαστε μέρα με την μέρα να μείνουμε όρθιοι και αξιοπρεπείς και να ζητάμε το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, ενώ αυτοί που ψηφίζουν τις αποφάσεις που λαμβάνουν με email από τα διευθυντήρια του εξωτερικού που μας κυβερνάνε εδώ και καιρό, παίρνουν παχυλούς μισθούς, ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, καταδικάζοντας έναν περήφανο λαό, στην μιζέρια και την εξαχρείωση.

Ποτέ μας δεν ήμασταν της τακτικής του να εκστομίζουμε διάφορους χαρακτηρισμούς μέσα από το μέσο που υπηρετούμε, αλλά αυτές οι σκέψεις και τα όσα διαβάζουμε μόνο την έννοια της προδοσίας φέρνουν στα χείλη μας, όπως και στα χείλη του κάθε έλληνα και της κάθε ελληνίδας, του κάθε νέου που βγαίνει στο σεργιάνι στις χώρες της Ευρώπης και των άλλων ηπείρων, αναζητώντας αυτό το αυτονόητο δικαίωμα, ΝΑ ΖΕΙ ΑΞΙΠΡΕΠΩΣ! Προδοθήκαμε από τους υποτακτικούς και παρατρεχάμενους των διεθνών τοκογλύφων, παραδοθήκαμε άνευ όρων στα νύχια της παγκόσμιας πλουτοκρατίας, των απρόσωπων τραπεζιτών που μας μετρούν ως νούμερα και ποσοστά στις οθόνες των υπολογιστών τους, γίναμε βορά στις αδηφάγες ορέξεις αυτών των κλεφτών και λήσταρχων του πλούτου των λαών, έτσι από την μια μέρα στην άλλη, χωρίς να λάβει κανείς υπόψη του την υπερηφάνεια μας ως έθνος, μας ρίξανε στην κρεατομηχανή των αγορών του χρήματος και του ανθρώπινου πόνου, δεν είμαστε πια τίποτε περισσότερο από μονάδες, που δεν αξίζουν ούτε μια ουγγιά από τον χρυσό που στοιβάζεται στα υπόγεια τους.

Αλήθεια αυτοί που μας έφεραν σ' αυτό το σημείο, έχουν έστω και το παραμικρό ψήγμα πατριωτισμού, έχουν συναίσθηση ότι οι παχυλοί μισθοί τους και τα μπαξίσια που τους δίνουν, είναι πνιγμένα στο αίμα και το δάκρυ του κάθε έλληνα;

Γιατί πια να κρατάμε τα προσχήματα και να μην φωνάξουμε όλοι μαζί και ο καθένας μας χωριστά, με όση δύναμη μας επιτρέπει η πείνα και η κατάντια μας, «ΦΤΑΝΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ, ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ!»

Θ.Α.

"Παλμός του Αιγαίου"

(Παραθέτουμε την επιστολή αυτή, χωρίς άλλα σχόλια, χωρίς καμιά άλλη παρέμβαση, αφού τα λόγια της ΚΑ, είναι μέσα στην ψυχή και την σκέψη μας, γιατί ο καθένας από μας είναι μια ΚΑ και βιώνει το δικό του δράμα.)

«Ονομάζομαι Κ.Α. είμαι 34 ετών, παντρεμένη εδώ και 17χρόνια και έχω 4 παιδιά. Ένα κορίτσι 14 και τρία αγόρια 10, 9 και 6 ετών. Σήμερα το πρωί δεν είχα να δώσω στα παιδιά ούτε γάλα, πήγαν νηστικά στο σχολείο και δεν ήταν η πρώτη φορά. Το μεσημέρι για τέταρτη συνεχόμενη μέρα τους έφτιαξα μακαρόνια και το απόγευμα για Τρίτη φορά σύνδεσα παράνομα το ρεύμα στο σπίτι μου. Έσφιξα την γροθιά μου, κοίταξα τον άντρα μου στα μάτια και του ψιθύρισα «θα το παλέψουμε...». Αυτό λέω και στον εαυτό μου κάθε μέρα, κάθε πρωί που ξυπνάω κάθε βράδυ που κοιμίζω τα παιδιά μου. ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ!

Υπάρχουν όμως και κάποιες στιγμές, που λυγίζω. Υπάρχουν στιγμές που δεν αντέχω το βλέμμα των παιδιών μου όταν μου ζητούν τα βασικά... ένα πιάτο φαΐ ένα κουλούρι για το σχολείο, ένα ζευγάρι παπούτσια... Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι να ανέβω στην ταράτσα και να δώσω τέλος στη ζωή μου και άλλες που θέλω να πάρω ένα όπλο και να σκοτώσω όλους αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάσταση... Υπάρχουν στιγμές δύσκολες που όπως αυτή εδώ που αποφάσισα να σας γράψω για τον Γολγοθά που ανεβαίνουμε με την οικογένειά μου και φοβάμαι για το πιο θα είναι το τέλος.

Είμαστε δύο άνθρωποι νέοι, έτοιμοι να στύψουμε την πέτρα. Έχουμε πάει παντού για να βρούμε δουλειά, έχουμε ρωτήσει όλο τον κόσμο για μία θέση εργασίας, αλλά βρίσκουμε συνεχώς κλειστές πόρτες, και παίρνουμε μία και μόνο απάντηση, «Δεν χρειαζόμαστε άτομα».

Ο άντρας μου απολύθηκε από το εργοστάσιο που δούλευε στις αρχές του χρόνου. Μέχρι το περασμένο Πάσχα, κουτσά στραβά, τα βγάζαμε πέρα, έκανε λίγα μεροκάματα από εδώ και από εκεί. Από το Πάσχα μέχρι σήμερα όμως τα έσοδά μας είναι 100ευρώ το μήνα, που παίρνω εγώ, καθαρίζοντας ένα γραφείο και 320ευρώ το δίμηνο, το επίδομα των πολυτέκνων. 420ευρώ το δίμηνο. Με αυτά τα χρήματα, πρέπει να πληρώσω, φως, νερό, τηλέφωνο. Με αυτά τα χρήματα πρέπει να φάμε. Με αυτά τα χρήματα πρέπει να αγοράσω τα φάρμακα για το άσθμα που παίρνουν τα δύο μου αγόρια. Με αυτά τα χρήματα πρέπει να καλύψω τις βασικές ανάγκες τις οικογένειάς μου, αλλά δυστυχώς, όπως θα καταλάβαινε και ο πιο χαζός άνθρωπος σε αυτή την χώρα 420ευρώ το δίμηνο, δηλαδή μόλις 210ευρώ το μήνα ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!

Το σπίτι μας το έχουμε αγοράσει με δάνειο, το οποίο έχω σταματήσει να το πληρώνω εδώ και δύο χρόνια. Όταν δηλαδή η οικονομική κρίση χτύπησε και την δική μας πόρτα. Δεν θυμάμαι καν πόσο είναι το ποσό που χρωστάμε στην τράπεζα, έχω χάσει τον λογαριασμό και στη κατάσταση που βρίσκομαι αυτή την στιγμή έχει σταματήσει και να με απασχολεί.

Στις 29 Οκτωβρίου, ήρθε στο σπίτι μας το συνεργείο της ΔΕΗ και μας έκοψε το ρεύμα. Έτρεξα αμέσως στα γραφεία της ΔΕΗ, πήγα στον διευθυντή, τον παρακάλεσα να μου κάνει ένα διακανονισμό, με ένα ποσό που να μπορώ να πληρώσω. Μου ζητούσε 300ευρώ άμεσα, εδώ και τώρα. Μου είπε «δώσε 300ευρώ, δεν ξέρω που θα τα βρεις και δεν μ' ενδιαφέρει. Αν δεν μας πληρώσεις δεν μπορούμε να σου συνδέσουμε το ρεύμα». Το γεγονός πως στο σπίτι έχω 4 ανήλικα παιδιά δεν νομίζω καν να τον άγγιξε. Απλά αδιαφόρησε. Ήταν ανένδοτος!

Έφυγα από την ΔΕΗ έχοντας χάσει την γη κάτω από τα πόδια μου. Τι θα συνέβαινε όταν τα παιδιά θα επέστρεφαν από το σχολείο; Όχι αυτό δεν θα το άντεχαν ούτε αυτά, αλλά ούτε και εγώ. Έτσι αποφάσισα να αδιαφορήσω και εγώ για τους κανονισμούς της ΔΕΗ. Βρήκαν ένα κύριο, μάλλον ηλεκτρολόγος θα ήταν, ο οποίος μου είπε πως μπορεί να συνδέσει το ρολόι. Παράνομα! Είναι η πρώτη παρανομία που κάνω και εγώ στη ζωή μου! Του είπα χωρίς δεύτερη σκέψη να το συνδέσει αμέσως. Έτσι και έγινε. Λίγο καιρό μετά το συνεργείο της ΔΕΗ ήρθε ξανά, μου το έκοψαν για δεύτερη φορά και φυσικά το σύνδεσα ξανά... έτσι ξεκίνησε ένας φαύλος κύκλος αυτοί να το κόβουν και εγώ να το συνδέω. Βέβαια κάθε φορά που συμβαίνει αυτό μου βάζουν και από ένα πρόστιμο αλλά πλέον λίγο με ενδιαφέρει και αυτό.

Στην ΕΥΔΑΠ τα πράγματα ήταν καλύτερα. Ο διευθυντής ευτυχώς είναι πάνω από όλα άνθρωπος. Μου είπε πως κανένας δεν πρόκειται να μου κόψει το νερό, και να δίνω όσα μπορώ, έστω και 10 ευρώ. Και αυτό κάνω. Δεν μου περισσεύουν ούτε αυτά τα 10ευρώ, τα κόβω από τις βασικές ανάγκες των παιδιών μου, αλλά ευγνωμονώ έναν άνθρωπο που έδειξε κατανόηση και τα δίνω κάθε μήνα.

Στην γειτονιά δεν έχω δώσει δικαιώματα. Δεν ξέρει κανείς τι συμβαίνει πίσω από την πόρτα του σπιτιού μου. Προσπαθώ να κρατήσω την αξιοπρέπειά μου και πάνω από όλα την αξιοπρέπεια των παιδιών μου. Δεν ζητιανεύω και δεν θέλω να δώσω το δικαίωμα σε κανέναν να με λυπηθεί. Δεν έχω ανάγκη από λύπηση, από δουλειά έχω ανάγκη. Μια δουλειά για μένα και μία για τον σύζυγό μου.

Κανένα δικαίωμα δεν έχουν δώσει ούτε τα παιδιά μου στο σχολείο. Δεν λένε σε κανένα τι συμβαίνει στο σπίτι μας και αν πήγαν νηστικά σήμερα για μάθημα. Κάποιες μέρες τους αγοράζω ένα κουλούρι και το μοιράζω στα τρία. Δεν τους δίνω κάθε πρωί γάλα. Την μία μέρα γάλα, την άλλη τσάι κάποιες μέρες ίσως και τίποτα. Το μεσημέρι μαγειρεύω ρύζι, μακαρόνια, όσπρια... κρέας τρώμε μία φορά στις 15 και αυτό κοτόπουλο.

Τα παιδιά δείχνουν κατανόηση, βλέπουν τις προσπάθειές μας και κάνουν υπομονή. Όσο μπορούν. Όμως και αυτά κάποιες στιγμές δεν αντέχουν. Βλέπουν τους συμμαθητές τους φίλους τους και αναρωτιούνται εμείς γιατί να μην έχουμε, εμείς γιατί να μην μπορούμε.

Αυτό που με τρομάζει είναι πως τα αγόρια μου αγριεύουν. Η συμπεριφορά τους αλλάζει, γίνονται επιθετικά ενώ δεν ήταν. Για μικρά πράγματα ανούσια, επαναστατούν. Φοβάμαι πως και αυτά έχουν φτάσει στα όριά τους.

Δυστυχώς ούτε εγώ, ούτε ο σύζυγός μας δεν έχουμε καμία βοήθεια από τις οικογένειες μας... Και αυτοί τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

Ο λόγος που σήμερα έκατσα και έγραψα όλα αυτά είναι γιατί ζητάω μέσα από τα βάθη της καρδιά μου βοήθεια. Δεν ζητιανεύω, δεν θέλω από κανέναν να μου δώσει χρήματα ή φαγητό. Μια δουλειά ζητάω για μένα και για τον σύζυγό μου. Μία δουλειά για να σταθούμε στα πόδια μας. Μια δουλειά για να σηκώσουμε και πάλι κεφάλι. Γιατί δεν αντέχω αυτές τις μέρες, όπως την σημερινή, που στο πορτοφόλι μου δεν έχει ούτε ένα ευρώ για αγοράσω ένα ψωμί.

Ποτέ δεν πίστευα, ούτε εγώ ούτε ο σύζυγός μου ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Δεν ήμασταν πλούσιοι, αλλά είχαμε όλα όσα χρειαζόμασταν και ήμασταν ευτυχισμένοι. Η ζωή μας από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήταν ένας καθημερινός αγώνας αλλά δεν παραπονιόμουν, μου έφτανε η αγκαλιά των παιδιών μου και η ικανοποίηση να τους παρέχω όσα χρειάζονται. Αυτό είναι, που με σκοτώνει σήμερα. Δεν με νοιάζει για μένα αλλά δεν μπορώ, δεν αντέχω να μην μπορώ να δώσω στα παιδιά μου όσα χρειάζονται. Κρατάω με νύχια και με δόντια την οικογένειά μου δεμένη. Με τον σύζυγό μου έχουμε γίνει ένα, είμαστε εγώ γι' αυτόν και αυτός για μένα.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, παρακαλάω όλο τον κόσμο να με βοηθήσει να βρω μια δουλειά. Αυτό θα με έκανε ευγνώμων... θα επέστρεφε το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών μου. Μια δουλειά για να μπορώ να ζήσω και εγώ, και τα παιδιά μου αξιοπρεπώς.

Σας ευχαριστώ!

Με εκτίμηση

Κ. Α.
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!