Σε απολογία η Ελλάδα για δράση της CIA

Πολυτελή τζετ που νοίκιαζε αμερικανική εταιρεία-φάντασμα στην CIA μετέφεραν μέσω ελληνικών αεροδρομίων με δεκάδες πτήσεις ύποπτους κατά τους Αμερικανούς, για τρομοκρατικές ενέργειες.


Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρονταν σε αμερικανικές μυστικές βάσεις βασανιστηρίων και φυσικής εξόντωσης ανθρώπων. Η λίστα με τις 23 πτήσεις της CIA που εξακριβωμένα χρησιμοποιήθηκαν ελληνικά αεροδρόμια για τη μεταφορά αυτών των αιχμαλώτων προς εξόντωση, περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Αθηνών, Ηρακλείου Κρήτης (κυρίως), Χίου και Κέρκυρας.

Οι πτήσεις αυτές έγιναν από το 2001 μέχρι το Δεκέμβρη του 2005, ξεσήκωσαν μία παγκόσμια θύελλα διαμαρτυρίας και εκθέτουν σήμερα την Ελλάδα καθώς στις 11 του περασμένου Σεπτέμβρη το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έβγαλε ψήφισμα με το οποίο καλεί σε απολογία την Ελλάδα για τη σκοτεινή αυτή υπόθεση με δράστη τη CIA και θύματα τους «ύποπτους» για τρομοκρατία κατά τους Αμερικανούς, που όμως στην πλειονότητά τους είναι απλά αντιαμερικανοί με σχετική δράση σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Το «Γκουαντάναμο Εξπρές» όπως χαρακτήρισε αυτή τη δραστηριότητα της CIA ο παγκόσμιος Τύπος, ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 Σεπτέμβρη του 2000 με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και πήρε την κωδική ονομασία «Rendition». Χίλιοι πεντακόσιοι αμερικανοί πράκτορές της ξεχύθηκαν στις πέντε ηπείρους απάγοντας κυρίως μουσουλμάνους πολίτες, ύποπτους για τρομοκρατικές ενέργειες, για να μεταφερθούν μετά με την «Αir CIA» στο Γκουαντάναμο της Κούβας και τις άλλες φυλακές βασανιστηρίων της Αμερικής.

Το 2006 ο ειδικός εισηγητής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Κλαούντιο Φάβα συγκεντρώνοντας στοιχεία κυρίως από το Eurocontrol που αφορούσαν την Ελλάδα, αποκάλυψε ότι από το 2001 μέχρι το 2005 είχαν πραγματοποιηθεί 108 πτήσεις στην Ελλάδα και από εκεί στο εξωτερικό με κρατούμενους των Αμερικανών. Ο Κλαούντιο Φάβα σημείωνε στην έκθεσή του ότι πρόκειται για πτήσεις που μετέφεραν παράνομα απαχθέντες υπόπτους για τρομοκρατική δράση. Η Ελλάδα άρχισε να χρησιμοποιείται από τη CIA για τις πτήσεις αυτές λίγο πριν από την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» το 2002 και κυρίως κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Για το θέμα αυτό τώρα η Ελλάδα πρέπει να κάτσει στο σκαμνί του κατηγορούμενου για παροχή διευκολύνσεων στις παράνομες αυτές ενέργειες της CIA εις βάρος ανθρώπων.

www.newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!