Ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών και «νονών» της νύχτας που εξαρθρώθηκε τις τελευταίες ημέρες από τις Αρχές.

Λόγω της σοβαρότητας των στοιχείων η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή διαφθοράς, καθώς, εκτός των 16 κατηγουρουμένων, στη δικογραφία περιλαμβάνονται τουλάχιστον 37 άτομα, ανάμεσά τους ο πρώην υπουργός, Ακης Τσοχατζόπουλος, και δύο μεγαλοδικηγόροι.
Για την μεγάλη υπόθεση ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και συγκεκριμένα για: Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από κοινού, έκρηξη κατά συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος που αφορά σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και οι τρεις βαρυποινίτες κατηγορούμενοι ως αρχηγοί της οργάνωσης.

Ο Τσοχατζόπουλος κατηγορείται για βομβιστική επίθεση στον Γιάννη Σμπώκο
Η τελευταία πολύ σημαντική εξέλιξη είναι πως στην υπόθεση εμπλέκεται και το όνομα του Ακη Τζοχατζόπουλου, ο οποίος φέρεται ως ηθικός αυτουργός βομβιστικής επίθεσης σε πολυκατάστημα ιδιοκτησίας της οικογένειας Σμπώκου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ακης Τζοχατζόπουλος ζήτησε από έναν από τους τρεις βαρυποινίτες (που θεωρούνται εγκέφαλοι της οργάνωσης) να πιέσει τον Γιάννη Σμπώκο για να επιστρέψει περίπου 2 εκατ. Ευρώ που φέρεται να χρωστούσε στον πρώην υπουργό.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η τιμή για την «πίεση» που έγινε βομβιστική επίθεση ήταν περίπου 5.000 ευρώ.
Ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση θα κρίνει τις σοβαρές ενδείξεις που φαίνεται να προκύπτουν ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος εμπλέκεται ως «εντολοδόχος» στην επιχείρηση βομβιστικής επίθεσης κατά του Ακη Σμπώκου.
Η δικογραφία φαίνεται να παρέχει τις πρώτες ενδείξεις ότι ο πρώην υπουργός είχε σκοπό να εκβιάσει τον συγκατηγορούμενό του θεωρώντας ότι «του έφαγε λεφτά» ενώ θα ερευνηθεί και μία φράση που φέρεται να είπε για τον συγκατηγορούμενο του «έχει πεντακόσια εκατομμύρια σε χρυσό στην Ελβετία».

Επιθέσεις, «συμβόλαια» εκβιασμοί
Οι δεκαέξι συλληφθέντες ευθύνονται για τις βομβιστικές επιθέσεις σε σπίτι ιδιοκτησίας της οικογένειας του Γιάννη Σμπώκου, για την βομβιστική επίθεση στην πρώην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη, επίθεση της οποίας την ευθύνη είχαν αναλάβει οι Πυρήνες της Φωτιάς, η βόμβα σε σπίτι δικαστικού στην επαρχία και στην Αθήνα ενώ είχε «σφραγιστεί» συμβόλαιο σε βάρος εν ενέργεια υψηλόβαθμου δικαστικού προσώπου που τελευταία στιγμή δεν πραγματοποιήθηκε.
Στην πολυσέλιδη δικογραφία περιγράφεται με λεπτομέρεια η δράση κάθε ενός εκ των 37 κατηγορουμένων ενώ χαρακτηριστικό της σχέσης ποινικών και αντεξουσιαστών είναι το γεγονός ότι ένας από τους 37 κατηγορούμενους της οργάνωσης είναι ο καταζητούμενους για ληστείες Σπύρος Δραβίλας ο οποίος φέρεται να είναι στην ομάδα των υποστηρικτών του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη.

Οι δοσοληψίες της VIP πτέρυγας του Κορυδαλλού
Η δικογραφία περιγράφει την οργάνωση ως ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εκβιαστών και νονών της νύχτας με διακλαδώσεις σε πολιτική και τρομοκρατία, ενώ, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι περιγράφει τις σχέσεις και δοσοληψίες των προσώπων  που βρίσκονται στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Την αποκαλούμενη ως «VIP πτέρυγα» για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εντός των φυλακών.

Από τις πρώτες αξιολογήσεις του υλικού που έχει συλλέξει η Αστυνομία φαίνεται να προκύπτει ότι η πολυπρόσωπη οργάνωση είχε σκοπό να προχωρεί σε βομβιστικές επιθέσεις κατά παραγγελία είτε νονών της νύχτας είτε καταδικασμένων για τρομοκρατικές υποθέσεις.

Ψάχνουν και τη σύνδεση με τη απαγωγή Παναγόπουλου
Επιπλέον, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εντόπισαν και δέσμευσαν 337.000 ευρώ που εξετάζεται αν προέρχονται από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Στο στόχαστρο μεγάλος δικηγόρος των Αθηνών
Επίσης κατηγορείται πασίγνωστος δικηγόρος των Αθηνών για χρηματισμό σωφρονιστικού υπαλλήλου όπως επίσης γυναίκα δικηγόρος η οποία αποτελούσε συνήγορο ενός εκ των εγκεφάλων της συμμορίας.

Πηγή: Ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών | iefimerida.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!