Οι προϋποθέσεις για την αίτηση για στεγαστικό επίδομα

Αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών δύνανται να κατατεθούν μετά... την υποβολή της φορολογικής δήλωσης και την έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους 2015 σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει πολλά ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο επισημαίνει ότι « ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ το Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φόρου Εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους 2015 για τα εισοδήματα του έτους 2014 (δηλαδή, πρέπει πρώτα να υποβληθεί η φετινή Δήλωση Φόρου Εισοδήματος)»

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, με το χαρακτηρισμό εξαιρετικά επείγον, δεν τίθεται προθεσμία για την κατάθεση της σχετικής αίτησης και ως εκ τούτου οι δικαιούχοι δύνανται να υποβάλουν την αίτηση για τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος οποτεδήποτε μέχρι την παραγραφή της κατά του Δημοσίου απαίτησής του. Οι αιτούντες προσκομίζουν απαιτούμενο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρο εισοδήματος τρέχοντος οικονομικού έτους για τα εισοδήματα του έτους 2014.

Όσον αφορά τον αριθμό των μαθημάτων που θα πρέπει να έχουν περάσει οι φοιτητές σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου το πιστοποιητικό που χορηγεί η Σχολή ή το Τμήμα φοίτησης βεβαιώνει ότι ο φοιτητής έχει περάσει επιτυχώς στις εξετάσεις του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους (δηλαδή στις προβλεπόμενες εξεταστικές περιόδους) αριθμό μαθημάτων ( και όχι διδακτικών μονάδων) ο οποίος είναι ίσος τουλάχιστον με το ήμισυ του συνολικού αριθμού των μαθημάτων του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους, όπως αυτά ορίζονται από το πρόγραμμα ή ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών της κάθε Σχολής ή Τμήματος ( υποχρεωτικά ή επιλογής). Τούτο σημαίνει ότι εάν, λχ τα προβλεπόμενα μαθήματα του προηγούμενου από το τρέχον έτος φοίτησης ακαδημαϊκού έτους είναι 12, ο φοιτητής θα πρέπει να έχει περάσει επιτυχώς τα μισά, δηλαδή τα έξι, ακόμα και αν αυτά δεν ανήκουν ΜΟΝΟ στο πρόγραμμα σπουδών του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους, αλλά και σε παρελθόντα ή και επόμενα του τρέχοντος έτους φοίτησης εξάμηνα. Εάν το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μονό αριθμό μαθημάτων , το μισό του συνολικού αριθμού μαθημάτων στρογγυλοποιείται στον αμέσως επόμενο μεγαλύτερο ακέραιο (πχ ενδεικτικός αριθμός μαθημάτων:15, απαιτούμενος αριθμός για την παροχή επιδόματος: 8).

Αναλυτικές πληροφορίες και τα έγγραφα για το φοιτητικό – στεγαστικό επίδομα μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι από τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Ιόνιο τα οποία διαθέτουν αρκετά ενημερωμένες ιστοσελίδες για το επίδομα.

πηγή: tro-ma-kti-ko

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!