Η ΕΚΤ παρουσίασε το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ

Σε κυκλοφορία θα τεθεί σε εφαρμογή στις 25 Νοεμβρίου 2015 το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ, το οποίο παρουσιάστηκε την Τρίτη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Όπως ανακοινώθηκε, η μακρά περίοδος εννέα μηνών που θα μεσολαβήσει έως την κυκλοφορία του θα επιτρέψει στους κατασκευαστές εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων, στους φορείς που διαχειρίζονται μετρητά και σε άλλους ενδιαφερόμενους φορείς να προετοιμαστούν για το νέο τραπεζογραμμάτιο.
 
Σήμερα 338 εκατομμύρια πολίτες σε 19 χώρες μοιράζονται τα τραπεζογραμμάτια ευρώ, τα οποία έχουν συνολική ονομαστική αξία 1.000 δισεκατομμυρίων ευρώ.
 
Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, παρουσίασε επισήμως το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ στις εγκαταστάσεις της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη και ανακοίνωσε ότι αυτό θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 25 Νοεμβρίου 2015.
 
Το νέο τραπεζογραμμάτιο περιλαμβάνει ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το «παράθυρο με προσωπογραφία» στο ολόγραμμα. Όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται στο φως, το παράθυρο γίνεται διαφανές και αποκαλύπτει μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της μυθολογίας, η οποία είναι ορατή και στις δύο όψεις του τραπεζογραμματίου.
 
Όπως και τα νέα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ, το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ περιλαμβάνει επίσης έναν «αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα» και μια προσωπογραφία της Ευρώπης στο υδατογράφημα.
 
«Το παράθυρο με προσωπογραφία αποτελεί πραγματική καινοτομία στην τεχνολογία παραγωγής τραπεζογραμματίων» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi.
 
«Είναι το αποτέλεσμα εργασιών του Ευρωσυστήματος προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα τραπεζογραμμάτια ευρώ εξακολουθούν να είναι ανθεκτικά έναντι της παραχάραξης. Έτσι, θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη που τρέφουν 338 εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη ζώνη του ευρώ για τα τραπεζογραμμάτιά τους.»
 
Η σειρά Ευρώπη
 
Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ είναι το τρίτο τραπεζογραμμάτιο της σειράς «Ευρώπη», η οποία αντικαθιστά σταδιακά την αρχική σειρά τραπεζογραμματίων ευρώ που τέθηκε σε κυκλοφορία το 2002.
 
Το τραπεζογραμμάτιο των 5 ευρώ της νέας σειράς τέθηκε σε κυκλοφορία τον Μάιο του 2013 και το τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2014. Μετά το τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ, το οποίο παρουσιάστηκε επισήμως σήμερα, θα ακολουθήσουν τα επόμενα έτη τα νέα τραπεζογραμμάτια των 50, των 100, των 200 και των 500 ευρώ.
 
Τα 20 ευρώ είναι η ονομαστική αξία των τραπεζογραμματίων ευρώ που χρησιμοποιείται συχνότερα. Το τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ διατίθεται ευρέως από τις αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές (ATM), γίνεται αποδεκτό από πολλά μηχανήματα πώλησης και έκδοσης εισιτηρίων και υποβάλλεται συχνά σε έλεγχο για τη γνησιότητά του στα ταμεία εμπορικών καταστημάτων με τη χρήση ειδικής συσκευής.
 
Προκειμένου να στηρίξουν τους κατασκευαστές εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων και τους λοιπούς φορείς στην προετοιμασία τους για την εισαγωγή των νέων τραπεζογραμματίων των 20 ευρώ προτού αυτά τεθούν σε κυκλοφορία, η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος παρείχαν σχετικές πληροφορίες και διέθεσαν εκ των προτέρων τα νέα τραπεζογραμμάτια για τη διενέργεια ελέγχων και την προσαρμογή των μηχανημάτων.
 
Ένα πρόγραμμα συνεργασίας -παρόμοιο με το πρόγραμμα που λειτούργησε για το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ το 2013, με περισσότερους από 300 συνεργάτες σε ολόκληρη την Ευρώπη- θα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες με σκοπό να διευκολύνει την έγκαιρη προετοιμασία των κατασκευαστών εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων και συσκευών εξακρίβωσης της γνησιότητας σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ για την εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου στις 25 Νοεμβρίου 2015.
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!