Επί τέλους ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου με τίτλο : "Βελτίωση Αλιευτικού Λιμένα Καλύμνου"

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Την περασμένη Δευτέρα  9/3/2015 έφτασε στο νησί της Καλύμνου ο πλωτός γερανός προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση των τεχνικών ογκολίθων ( Μπλόκα ) στα πλαίσια της επανέναρξης των εργασιών του έργου στη περιοχή της παραλίας Βουβάλη μέχρι τον υπήνεμο μόλο.  

Τόσον η μελέτη του έργου αυτού όσον και η  υποβολή του σχετικού φακέλου για την ένταξη του έργου στο Ε.Π Αλιείας Μέτρο 3.3 έγινε επί προεδρίας Μιχάλη Μπούκη στο Δ.Λ.Τ. Με την ανάληψη της προεδρίας του Δ.Λ.Τ από τον Δημήτρη Διακομιχάλη στα μέσα του 2011 και επειδή η μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είχε λήξει, εκπονήθηκε νέα μελέτη, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξη του έργου που είχε προϋπολογισμό 1.540.000 ευρώ.Η εργολαβική σύμβαση μεταξύ του Δ.Λ.Τ. Καλύμνου και της εταιρείας  υπεγράφει την 1η Νοεμβρίου 2012 με προβλεπόμενη έκπτωση 24,53% και χρόνο ολοκλήρωσης του έργου 24 μήνες.Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει κρηπίδωση  από την παραλία  Βουβάλη μέχρι τον υπήνεμο μόλο, κατασκευή ράμπας ανέλκυσης –καθελκυση  σκαφών, εξοπλισμό κρηπιδωμάτων , τοποθέτηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού και πυρόσβεσης καθώς και την δημιουργία χερσαίου χώρου. Τους αμέσως επόμενους μήνες το έργο αυτό, το τόσο σημαντικό για την περιοχή του Αγίου Στεφάνου, θα ολοκληρωθεί και μια υποβαθμισμένη περιοχή θα αλλάξει όψη και θα αποσυμφορηθεί επίσης η κεντρική λεκάνη του λιμανιού μας. Επίσης τώρα θα μπορεί να εκπονηθεί η μελέτη του παραλιακού δρόμου από την παραλία Βουβάλη προς τον Τρούλο και έτσι το τμήμα του υπάρχοντος δρόμου από Βουβάλη μέχρι την ΔΕΗ θα μπορεί να μονοδρομηθεί και έτσι θα λυθεί ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα στη περιοχή.

πηγή: http://www.tominews.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!