Επιστολή της Ομάδας Φίλων του ΚΕΘΕΑ

Επιστολή της Ομάδας Φίλων του ΚΕΦΕΑ προς τον Δήμαρχο Καλύμνου κ. Γαλουζή Γ.  Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων: κ. Μαστροκούκο Γ., Διακομιχάλη Δ., Μαύρο Γ., Χούλλη Σ. Σωματεία Εργαζομένων: Εργατικό Κέντρο Βόρειας Δωδεκανήσου, Δήμου, Νοσοκομείου, Οικοδόμων, Λογιστών, Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Υδραυλικών Πολιτιστικούς , Καλλιτεχνικούς , Αθλητικούς Συλλόγους και άλλους φορείς: Η ΠΡΟΟΔΟΣ, Το Αμόνι, Λύκειο Ελληνίδων, ΑΣ ΑΤΛΑΣ, ΕΑΚΑ, Κάλυμνος 2000, ΚΑΖΩΝΗΣ, Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων, Σύλλογο Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ¨Η ΦΛΟΓΑ¨ΜΜΕ: Αιγαίο TV, Τομή news, Νησιωτική Διαδρομή, Kalymnos news, Αργώ της Καλύμνου, Kalymnosola, Kalymnians voice

Με έκπληξη τη Τρίτη 10/03, η ομάδα Φίλων του ΚΕΘΕΑ δέχθηκε επίσκεψη στο χώρο που της έχει παραχωρηθεί (ΚΑΠΗ), από κλιμάκιο του Δήμου με επικεφαλή το Δήμαρχο Καλύμνου Γ. Γαλουζή.

Χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως συζήτηση αλλά και χωρίς να υπάρξει  προηγούμενη ενημέρωση, και αφού έκανε ¨έλεγχο¨- επίσκεψη, για πρώτη φορά, στο χώρο απεχώρησε. Στη συνέχεια ο χώρος μας δέχθηκε επίσκεψη από μέλος του Συλλόγου Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ¨Η ΦΛΟΓΑ¨.

Η συνέχεια είναι περισσότερο από εγκληματική όσον αφορά τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής. Σε συζήτηση με το μέλος του Συλλόγου ¨Η ΦΛΟΓΑ¨, μάθαμε ότι πρόθεση του Δήμου είναι είτε να παραχωρηθεί ο χώρος του ΚΕΘΕΑ στο Σύλλογο ¨Η ΦΛΟΓΑ¨, είτε να υπάρξει συστέγαση των δύο αυτών Συλλόγων στο χώρο που έχει παραχωρηθεί στο ΚΕΘΕΑ.

Σαν Ομάδα Φίλων του ΚΕΘΕΑ και ενώ επανειλημμένα έχουμε επισκεφθεί το   Δήμαρχο Καλύμνου, είχαμε λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι θα προωθούσε το αίτημα για δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού. Αυτές τις διαβεβαιώσεις τις πήραμε κατόπιν δικών μας πιέσεων παρ' ότι αρχικά είχαμε δεχθεί αρνητικές και καθόλου ικανοποιητικές απαντήσεις, φτάνοντας ο Δήμαρχος στο σημείο να κάνει αναφορά ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι δικό μας πρόβλημα, εννοώντας σαφώς το ΚΕΘΕΑ την ομάδα Φίλων του ΚΕΘΕΑ και τους γονείς και αδέρφια των εξαρτημένων νέων.

Εμείς εξαρχής δηλώνουμε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα   αντιπαράθεσης με το Σύλλογο ¨Η ΦΛΟΓΑ¨, αντιθέτως σαν ομάδα φίλων στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που αναδεικνύει τα ζητήματα της αλληλεγγύης, όπως μεταξύ άλλων κάνει και ο Σύλλογος ¨Η ΦΛΟΓΑ¨. Θεωρούμε όμως ταυτόχρονα και απαράδεκτη τη στάση του Δημάρχου Καλύμνου που ενώ σφύριζε αδιάφορα στο αίτημα μας για προώθηση του ¨Μνημονίου¨ που είχε υπογραφεί,   ταυτόχρονα και με προχειρότητα αντιμετωπίζει το πρόβλημα των ναρκωτικών. Εμείς δηλώνουμε τη πρόθεση μας να μην υπάρξει καμία απολύτως υπαναχώρηση από τη θέση μας για ίδρυση και λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού, με στόχο την ενημέρωση ,πρόληψη και θεραπεία.

Καλούμε όλους τους φορείς με τους οποίους και στο παρελθόν έχουμε συναντηθεί να  μην επιτρέψουν και 'κείνοι με τη σειρά τους να  ακυρωθεί όλη αυτή η προσπάθεια που έχει στηριχθεί από εθελοντές χωρίς να υπάρχει αντίτιμο στη προσφορά τους. Καλούμε το Δήμαρχο Καλυμνίων να  δεσμευτεί δημόσια ότι θα στηρίξει και θα επικαιροποιήσει τη Συμφωνία -¨Μνημόνιο¨ μεταξύ του Δήμου και του ΚΕΘΕΑ. Ότι δεν θα υπάρξει κανένας κρυφός σχεδιασμός για παραχώρηση του χώρου σε άλλους φορείς και με  έντεχνο τρόπο να φέρνει σε αντιπαράθεση φορείς που θα μπορούσαν να συνεργάζονται σε διάφορα επίπεδα.

Το πρόβλημα των ναρκωτικών μας αφορά όλους!


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!