Δώστε ότι μπορείτε στην Εφορία έως τις 27 Μαρτίου

Προθεσμία έως τις 27 Μαρτίου για όσους θέλουν να πληρώσουν... ότι θέλουν στην εφορία. Αντάλλαγμα, η πλήρης διαγραφή των προσαυξήσεων. Στο Δημόσιο περνούν με τροπολογία τα 555,8 εκατ. ευρώ του ΤΧΣ.

Οι ανάγκες του δημοσίου για έσοδα είναι τόσο ασφυκτικές ώστε να μην επιτρέπουν στο οικονομικό επιτελείο το πότε θα περάσει από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις.

Έτσι, κατατέθηκε με μορφή τροπολογίας έκτακτη ρύθμιση με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης ολίγων ημερών. Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να πληρώσουν ότι θέλουν από όποια ληξιπρόθεσμη οφειλή θέλουν μέχρι τις 27 Μαρτίου και η εφορία σε αντάλλαγμα, θα τους διαγράψει το σύνολο των προσαυξήσεων (και όχι του κεφαλαίου που αναλογεί). Η ρύθμιση ευνοεί κυρίως αυτούς που έχουν παλαιά χρέη καθώς τους επιτρέπει να διαγράψουν προσαυξήσεις που είναι διπλάσιες ή και τριπλάσιες του οφειλόμενου ποσού.

Όπως αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση «Για περιορισμένο χρονικό διάστημα (έως 27 Μαρτίου 2015) παρέχεται διευκόλυνση στους φορολογούμενους να εκπληρώσουν το σύνολο ή μέρος των υποχρεώσεών τους στη φορολογική διοίκηση με απαλλαγή κατά ποσοστό 100% από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν».

Η απαλλαγή ισχύει για οποιαδήποτε εκούσια καταβολή. Θα γίνεται μέσω taxisnet με τη χρήση του μοναδικού κωδικού πληρωμής που ακολουθεί κάθε οφειλή από την καταχώρισή της. Δηλαδή, ο οφειλέτης θα μπορεί να διαλέξει ποια οφειλή θα πληρώσει πρώτη, έτσι ώστε να στρέψει τα μετρητά του εκεί όπου έχουν φορτωθεί οι περισσότερες προσαυξήσεις.

Η έκτακτη ρύθμιση, είναι ανεξάρτητη από το νομοσχέδιο των 100 δόσεων. Έτσι, ο οφειλέτης μπορεί να κάνει και συνδυασμό των μέτρων ανάλογα με το όφελος που θέλει να εξασφαλίσει αλλά και τα μετρητά που έχει στη διάθεσή του

Τα λεφτά του ΤΧΣ

Με την ίδια τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, ποσό 555,8 εκατ. ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα στο ΤΧΣ, περνούν στο ελληνικό Δημόσιο.

Με την ίδια τροπολογία επίσης ανοίγει ο δρόμος για τη μετατροπή των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που σήμερα είναι κατατεθειμένα στην ΤτΕ σε repos του ελληνικού δημοσίου.

πηγή: thetoc.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!