Αφιέρωμα στη Κάλυμνο από την εκπομπή Μένουμε Ελλάδα

Κάλυμνος το νησί του Βάθους και του Ύψους. Η ΝΕΡΙΤ στην εκπομπή ''Μένουμε Ελλάδα'' της 23/3/2015 πρόβαλε το νησί της Καλύμνου με ιδιαίτερη αναφορά στις καταδύσεις με σκανταλόπετρα που είναι η ίδια η ιστορία του νησιού αυτού, αφού εδώ και αιώνες η Κάλυμνος είναι γνωστή στον κόσμο ως το νησί των σφουγγαράδων.

Οι πρώτοι σφουγγαράδες γυμνοί, με την δική τους αναπνοή, κρατώντας την επίπεδη πέτρα με συγκεκριμένο σχήμα δεμένη σε σχοινί, κατέβαιναν στο βυθό για να ψαρέψουν τα σφουγγάρια, ενώ την άλλη άκρη του σχοινιού την κράταγε άλλος σφουγγαράς κατάλληλα εκπαιδευμένος πάνω στο σφουγγαράδικο καΐκι.  

Όμως αυτή είναι η μία όψη του νησιού.

Υπάρχει και η άλλη που είναι το ύψος. 

Από το 1997 ο τότε Δήμαρχος Διακομιχάλης Δημήτρης μαζί με τον Ιταλό πρωταθλητή της αναρρίχησης Andrea di Bari, που ήδη είχε επισκεφτεί το νησί και είχε ανοίξει κάποιες ελάχιστες διαδρομές, ξεκίνησαν τη μεγάλη προσπάθεια ώστε σήμερα η Κάλυμνος να είναι ίσως ο πρώτος παγκόσμιος προορισμός για τους λάτρεις της αναρρίχησης. 

Οι Δημοτικές αρχές που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια, με τη καθημερινή και άοκνη ενασχόληση του κυρίου Γιώργου Χατζησμάλη, σε συνδυασμό με την σύμβαση που υπέγραψε και πάλι ο Δημήτρης Διακομιχάλης το 2012 με την πολυεθνική THE NORTH  FACE για τρία χρόνια, η Κάλυμνος με τις 2.500 διαδρομές, με τα εκπληκτικά αναρριχητικά πεδία με την άριστη ποιότητα βράχου, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι εκτός του ότι είναι χώρος υποδοχής των κορυφαίων αναρριχητών σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2014 ξεπέρασε τις διακόσιες χιλιάδες διανυκτερεύσεις αναρριχητών κάθε ηλικίας.

Δίκαια λοιπόν η Κάλυμνος είναι το νησί του Βάθους και του Ύψους. 

πηγή: http://www.tominews.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!